Mainos

Satatuhatta ihmistä juhli vappua Helsingissä

Helsingin keskustaan, Kaivopuistoon ja Ullanlinnaan kerääntyi vappupäivänä yli 100 000 ihmistä. Jeesus-marssi kokosi 4500 ja työväen vappumarssi 800 ihmistä. Akademiska Sångföreningenin joukoissa marssi satakunta ihmistä, mutta myöhemmin Kaivopuistossa perinteistä konserttia kuunteli 6000 ihmistä.

Kaivopuiston tungoksessa eksyi vanhemmistaan kahdeksan lasta, joista nuorimmat olivat kolmivuotiaita. Lapset eivät olleet kauan erossa vanhemmistaan. Pisin ero kesti toista tuntia.
-Ketkään niistä vanhemmista, joilta lapset olivat kadoksissa, eivät olleet juovuksissa, komisario Tuomo Lotta huomautti.

Vappusää on ollut niin hyvä, että Helsingin keskustassa ei ole koskaan ollut näin paljon väkeä vappuna.
-Normaalivappuina väkeä on ehkä 50 000-60 000.

Löytötavaroita poliisille on kertynyt melkoinen kuorma. Sitä aletaan purkaa ensimmäisenä arkipäivänä. Poliisille on tuotu lompakoita, kasseja ja kännyköitä.

Ihmiset jaksoivat olla iloisella mielellä alkuiltaan asti.
-Äsken kävi partio kertomassa, että viina alkaa vaikuttaa. Tukka on silmillä ja osalla käsi viistää maata, Lotta kertoi puoli viiden maissa. Poliisi odotti vapunpäivän illasta ja yöstä varsin vilkasta työrupeamaa.

Kaksi kuolonkolaria

Iltaan mennessä oli poliisin tietoon tullut kaksi kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta. Toinen niistä sattui Orivedellä, toinen Paimiossa. Orivedellä kuoli nuori mies ajettuaan päin rekkaa.

Paimion turmasta ei ollut vielä tarkempia tietoja. Anjalankoskella loukkaantui henkilöauton ulosajossa kahdeksan nuorta, mutta kellään heistä ei ollut hengenvaaraa. Helsingissä nuori taksinkuljettaja ajoi aamuyöllä päin liikennemerkkiä ja joutui sairaalaan. Poliisin alustavien tietojen mukaan kuljettaja oli nukahtanut rattiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.