Mainos

Satasen talvirajoituksia aiotaan karsia

Satasen nopeusrajoituksia saatetaan joutua karsimaan talviliikenteestä mahdollisesti jo vuoden kuluttua. Nykymenolla maanteillä kuolee liikaa ihmisiä, ja tähän suurimpana syynä ovat ajoneuvojen tieltä suistumiset.

-Talviajan nopeusrajoitukset vähentävät liikennekuolemia noin kolmellakymmenellä vuosittain. Jos rajoituksia ruvetaan lieventämään, se tietää lisää uhreja, huomauttaa yli-insinööri Olli Hintikka liikenneministeriön liikenneturvallisuusyksiköstä. Hintikka katsoo, että huolestuttava liikenneturvallisuuskehitys antaa aihetta harkita satasen nopeusrajoitusten vähentämistä talviaikana. Hänen mielestään niitä tulisi karsia erityisesti moottoriliikenneteiltä. -Liikenneturvallisuuden kehityssuunta on huono. Vuonna 2005 liikennekuolemia saisi olla enintään 250, ja se vaatii todella suuria ponnistuksia, Hintikka toteaa.

Liikenneturvan tilastojen mukaan tänä vuonna tieliikenteessä kuolee yli 410 ihmistä, jos kehityssuunta jatkuu nykyisen kaltaisena. Ensi vuoden tavoitteena on enintään 367 kuolonuhria. Hintikka korostaa, että nopeusrajoitusten asettamiskäytännön mahdollisesta muuttamisesta ei ole tehty päätöksiä. Liikenneministeriössä on tekeillä uusi liikenneturvallisuuden viisivuotissuunnitelma, joka valmistuu keväällä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.