Mainos

Satamista kaavaillaan rekkaparkkeja

Itärajan rekkajonoja halutaan purkaa satamiin. Hallitus on käynnistänyt selvityksen, olisiko rekat mahdollista pysäyttää satamiin, joista niiden lähtö raja-asemille porrastettaisiin, eivätkä maantiet ruuhkautuisi. Selvityksessä ovat mukana Haminan, Hangon, Kotkan, Helsingin ja Turun satamat.

Liikenne- ja viestintäministeriö joutuu etsimään liikenneruuhkiin uusia ratkaisuja, sillä Vaalimaan rekkaparkin rakentaminen lykkääntyy kaavavalitusten vuoksi ainakin vuodella, eikä siitä ole apua vielä ensi talvena. Rekkaparkki aiotaan kuitenkin edelleen toteuttaa riippumatta siitä, puretaanko ruuhkia satama-alueille.

- Nyt aletaan valmistella asiaa ja keskustellaan satamien kanssa, voiko niitä käyttää rekkojen parkkeina. Kaikki keinot selvitetään, miten tilanne saadaan hoidettua, eikä olisi liikenneturvallisuusongelmia, sanoo liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Juhani Tervala.

Alustavista keskusteluista satamien kanssa on jo käynyt ilmi, etteivät ne suhtaudu suunnitelmiin erityisen lämpimästi.

- Eihän tämä heistä hyvältä tunnu. Vaikea satamien on tällaisia asioita järjestellä, Tervala myöntää.

Satamille maksajan osa

Satamia hiertää myös se, että uudet järjestelyt toisivat mukanaan lisätöitä, mutta valtiolla ei ole näillä näkymin aikomusta maksaa niistä.

- Jos maksajan penkille joutuu, niin eihän se kauhean mukavaa ole, kiteyttää Hangon sataman satamajohtaja Paavo O. Lyytikäinen.

Lyytikäisen mukaan rekkajonojen perimmäiset syyt löytyvät venäläisiltä tulliasemilta, jotka eivät toimi tarpeeksi hyvin ja nopeasti.

- Kyllä ongelmat pitäisi pystyä hoitamaan rajalla. Mutta jos tämä ei korjaannu, niin silloin täytyy tehdä sellaisia ratkaisuja, joilla koetetaan lieventää tilannetta.

Satamien rekkaparkkien lisäksi yhtenä vaihtoehtona on pohdittu mahdollisuutta porrastaa rekkaliikennettä entistä enemmän myös viikonlopuille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.