Mainos

Satamissa kahden tunnin työnseisaus

Yli 4000 satamatyöntekijää vastusti tänään työnseisauksessa EU:n komission esitystä, joka avaisi myös satamien palvelut kilpailulle.

Suomen kaikkien lähes kolmenkymmenene sataman työt pysähtyivät vastalauseena viime helmikuussa eu:n komissiosta matkaan lähteneelle direktiiville, joka avaisi satamapalvelut kilpailulle. Eduskunnan liikennevaliokunta on jo aiemmin suhtautunut erittäin kriittisesti komission satamadirektiiviin.

Finnsteven pääluottamusmiehen Asko Mäki-Rahkolan mukaan direktiivi huonontaa satama- ja laivahenkilökunnan työehtoja melkoisesti.

Uusi satamadirektiivi koskisi Suomessa 11 suurinta satamaa. Työnseisaukseen osallistui kuitenkin myös SAK:n auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton ja kunta-alan ammattiliiton yli 4 000 tekijää kaikissa Suomen satamissa.

Työntekijät pelkäävät mukavuuslippulaivailmiötä. Heidän mukaansa uusi direktiivi uhkaisi ammattitaitoisten ahtaajien työpaikkoja.

- Uudistus toisi mahdollisesti halpatyövoimaa, laivahenkilökunnalla teetettäisiin aika paljon laivatyötä ja mahdollisesti maissa tapahtuvaa työtä. Ihmisistä revittäisiin kaikki mahdollinen irti, Mäki-Rahkola sanoo.

Uusi satamapalvelumarkkinoita, eli laivan purkua ja lastausta, koskeva direktiivi on saanut kritiikkiä myös muissa Eu-maissa. Mielenilmauksia on ollut eri puolilla eurooppaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.