Mainos

Satamissa ei ymmärretä rekkaliikenteen rajoituksia

Satamissa kummastellaan hallituksen torstaista päätöstä rajoittaa rekkaliikennettä Kaakkois-Suomen teillä. Hallituksen kaavailut rajoittaa rekkaliikennettä Kaakkois-Suomen teillä on otettu vastaan satamissa tyrmistyneinä.

Satamissa uskotaan, että vuosikymmenten työ transitioliikenteen kehittämiseksi valuu hiekkaan, mikäli rajoituksiin mennään.

Rajoitusten sijaan kaivataan edelleen neuvotteluja rajanylityksen nopeuttamiseksi. Satamissa pelätään, että rekkaliikenteen rajoitukset voivat olla alalle kohtalon kysymys.

-Meitä pelottaa oikein tosissaan, sanoo Haminan sataman johtaja Seppo Herrala. 20 vuoden työ Venäjän transition kehittämiseksi on hänen mukaansa uhattuna.

-Otetaan ihan vääränlaisia toimenpiteitä ja yritetään ajaa asiakas pois ja kehittämään omia satamia, jotka sinne tulee kuitenkin.

Kaavaillut rekkarajoitukset valtatie 6:lla ja 7:llä sekä rekkakielto Hamina-Taavetti -tiellä eivät Herralan mukaan ratkaise itse ongelmaa.

-Ne ovat ongelman siirtämistä paikasta toiseen ja kilometrien maksimoimista, mitä täällä kinttupoluilla täällä meidän maassa sitten kruisaillaan rekoilla.

Ruuhkat ohjataan hallituksen ratkaisulla Kouvolaan ja sitä kautta edelleen Etelä-Karjalaan. Tulli toivoo vielä neuvotteluja,että Venäjä sallisi autorekkojen maahantulon Vaalimaan kautta alkuviikosta, jolloin siellä olisi tilaa.

-Se tuntuu aivan uskomattomalta, että näin ei voitaisi tehdä, kun me tässä vieressä olemme, niin miksei voisi viedä vierestä autoja ulos, sanoo Esko Nordlund, tulliylitarkastaja Haminan tullista.

Neuvottelua toivoo myös satamajohtaja Herrala, joka pelkää hallituksen rekkarajoituksista koituvan Suomella ja satamille kauaskantoiset seuraukset.

-Eestiläisetkin opettivat heitä (venäläisiä) tuossa vuosi sitten ja huonosti kävi. Nyt se maksaa heille ehkä miljardi vuodessa. Ei meidänkään kannata asiakkaille tai suurvalloille alkaa tällä tavalla öristelemään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.