Mainos

Satamavarkaiden uhri: Olimme varmasti helppoja kohteita

Eteläsuomalaisen perheen risteily päättyi ikävästi viime marraskuussa, kun kotiin tullessa ikkunat lepattivat avonaisina.

Asunnossa oli käynyt murtovarkaita. Varkailla oli ollut aikaa, sillä talosta oli viety suunnitelmallisesti tavaraa. Jopa videokameraan oli ollut aikaa etsiä laturia.

Murto oli tapahtunut sillä välin, kun perhe sukulaisineen oli ollut laivaristeilyllä. Jo murron jälkeen perheenäidille tuli epäilys, että he olivat valikoituneet uhreiksi sataman parkkipaikalta. Tänään Helsingin Sanomat kertoi, että poliisi on ottanut kiinni kaksi ihmistä epäiltynä asuntoryöstöistä. Varkaat olivat tarkkailleet autoja Helsingin satamien parkkipaikoilla ja selvittäneet rekisterinumeron perusteella autojen omistajien kotiosoitteet. Tiedustelun jälkeen kohteisiin oli murtauduttu.

- Ikävää ajatella, että joku on seurannut meitä, kun olemme vieneet autoa parkkiin. Olimme varmaan sopivannäköinen kohde, kun koko perhe oli matkassa anoppia myöten, niin kukapa sitä kotia olisi vahtinut, nimettömänä esiintyvä perheenäiti kertoo.

Ryöstön jäljiltä tavaraa on yhä paljon kateissa. Poliisi on pyytänyt perhettä tunnistamaan nyt takaisin saatua ryöstösaalista.

- Eniten harmittaa tavarat, joilla on kovasti tunnearvoa, kuten vaikkapa lasten kummilusikat.

Vaikka asia ei ole enää jatkuvasti mielessä, perheen lapsia ikävä tapaus mietityttää.

- Esikoiselle tämä on ollut stressaavaa. Vaikka pyrimme, että hänen kuultensa ei asiasta enää puhuta, niin silti päiväkodista kerrotaan, että hän puhuu kavereille, kuinka rosvot tulevat uudelleen ja vievät koko talon. Mutta ehkä hänkin unohtaa asian ajan kanssa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.