Mainos

Satamalakot päättyvät huomenna?

Satamalakot päättyvät todennäköisesti huomisaamuna. Ahtaajien viime viikolla alkaneet työtaistelut ovat pysäyttäneet Suomen ulkomaankaupan lähes kokonaan ja sulkeneet paperitehtaita.

Ahtaajien työehtosopimusta koskevasta kiistasta päästään neuvottelemaan jälleen huomisaamuna. Osapuolet on kutsuttu valtakunnansovittelijan toimistoon kello kymmeneksi. Viime viikolla alkaneiden paikallisten satamalakkojen odotetaan päättyvän huomisaamuna.

Kotkan sataman ahtaajien pääluottamusmies Juha Anttila kertoi illalla ammattiosaston kokouksen jälkeen, että Kotkassa ahtaajat palaavat töihin aamukuudelta. Anttilan mukaan päätös töihin palaamisesta tehtiin, jotta neuvottelut saataisiin jälleen toden teolla käyntiin.

- Katsottiin, että se on painoarvoltaan isompi asia ja palataan sen takia töihin.

SAK:laisen Auto-ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ja työnantajia edustavan Satamaoperaattoreiden välistä kiistaa ovat tulossa ratkomaan myös Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Seppo Riski ja SAK.n puheenjohtaja Lauri Ihalainen.

Ahtaajien viime viikolla alkaneet paikalliset työtaistelut pysäyttivät Suomen ulkomaankaupan lähes kokonaan ja sulkivat muutamia paperitehtaita.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johtamat neuvottelut keskeytettiin torstaina. Kiistassa on kyse etenkin tilapäistyövoiman käytöstä ja niihin liittyvistä työvuorojärjestelyistä. Valtakunnallisen lakon oli määrä alkaa jo perjantaina, mutta työministeriö siirsi sitä kahdella viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.