Mainos

Satamalakko kiristää pinnaa: Iso puimuritilaus jämähti Poriin

Satamalakko kiristää pinnaa ulkomaankauppaa tekevissä yrityksissä. Toimitusten viivästymisen pelätään vahingoittavan Suomen mainetta luotettavana kauppakumppanina. Sampo Rosenlewin puimurikaupat Algeriaan ovat joutuneet huonoon valoon, kun satojen koneiden toimitus jämähti lakon seurauksena Suomeen.

Algeriaan matkalla olevat leikkuupuimurin osat ovat jumissa logistiikkakeskuksessa Porissa. 500 Puimurin kauppa on Sampo Rosenlewille historian suurin yksittäinen tilaus. Kauppakumppanit eli Algerian valtion omistamassa yhtiössä ihmettelevät miksei luotettavuuttaan vakuutellut tehdas toimita tavaraa sopimuksen mukaisessa aikataulussa.

- Asiakkaamme ei kovin tyytyväinen ole ja on ilmoittanut, että tulisi jopa paikalle katsomaan, että mitä täällä tapahtuu., sanoo Sampo Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti.

30 miljoonan euron tilaus takasi Porin tehtaalle täystyöllisyyden puoleksi vuodeksi. Jatkoa oli tarjolla ensi vuodelle, mutta nyt toimitusjohtaja pelkää millainen vaikutus tehtaasta riippumattomalla toimituksen viivästymisellä on tuleviin kauppoihin.

- Suomella on hyvä maine sekä laadukkaan tuotteen toimittajana että täsmällisenä tavarantoimittajana. Harmittaa työntekijöiden puolesta, että he ovat tehneet hyvää työtä ja ylitöitä, ja nyt se jäi tähän, harmittelee Prihti.

Katso Tuula Malinin juttu Porista (Seitsemän uutiset 10.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.