Mainos

Satamalakko jatkuu - osapuolet sanasodassa

Ahtaajien lakko jatkuu. Uusista tapaamisista lakon lopettamiseksi ei ole toistaiseksi sovittu. Työkiista koskee etenkin irtisanomissuojaa.

Jos lakko pitkittyy, sen arvioidaan aiheuttavan suuria vahinkoja Suomen ulkomaankaupalle. Teknologiateollisuuden mukaan lakko saattaa johtaa palkanmaksun keskeyttämiseen asteittain esimerkiksi metallijalostuksessa sekä kone- ja metallituoteteollisuudessa.

- Jos ei saada tuotteita toimitettavaksi, ei ole mitään tekemistä. Muutenkin elämme lyhennettyjen työviikkojen ja lomautusten aikaa. Ja nyt sitten vielä menetämme näitä vähäisiäkin toimituksia, toteaa Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alanko.

- Varsin nopeasti menetämme teknologiateollisuudessa paljon enemmän työpaikkoja kuin mitä Suomessa on ahtaajia, Alanko jatkaa.

Teknologiateollisuus huomauttaa myös haitallisista vaikutuksista työllisyyden kehittymiseen.

- Tilannehan ei ole sellainen, että kun satamat aukeavat, tilanne olisi ennallaan. Tässä on jo nyt tullut mittavia imagotappioita ja se merkitsee tuotannon tason pysyvää alenemista. Myös työllisyyden kehityksessä tulee aivan varmasti notkahdus, Alanko sanoo.

"Ylidramatisointia ilmassa"

AKT kumoaa teknologiateollisuuden väitteet. AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan lakko ei keskeytä Suomen orastavaa nousua.

- Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Tässä halutaan nyt tahallisesti dramatisoida tilannetta. Ne vaatimukset, joita on esitetty, niiden taloudellinen merkitys tästä muutosturvasta työnantajalle on marginaalinen. Siitä huolimatta työnantaja toimii ainakin vielä toistaiseksi siten, että mieluummin se on sopimatta asiaa, Räty toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.