Mainos

Satamajohtaja: Ei tämä nyt hyvältä näytä

Satamat ovat olleet hiljaisia nyt jo yli neljä päivää, eikä Hangon satamajohtaja Paavo O. Lyytikäisen mukaan vertaus huopatossutehtaasta ole kaukana.

Huomenta Suomessa vieraillut Lyytikäinen korostaa, että nyt kärsivät monet tahot.

- Varustamot kärsivät, kun ei ole lasteja ja laivoja täytyy seisottaa, kaupungin talous kärsii kun ei tule satamatuloja, palkatta jäävät ihmiset joutuvat käydä pienemmällä tahdilla. Ei tämä hyvältä näytä.

Satamissa on töissä paljon muitakin kuin ahtaajia, ja heidän työnsä kärsii lakosta nyt pahasti. Lyytikäinen kertoo, että huomenna on tarkoitus keskustella muiden satamatyöntekijöiden tilanteesta.

- Vielä toistaiseksi työtä löytyy, huoltotoimenpiteitä ja muita, mutta jos laivoja ei tule, niin totuus tulee jossain vaiheessa vastaan.

Varustamoille lakko tulee kalliiksi, sillä laivoilla on tietyt päiväkulut riippumatta siitä, käyvätkö ne vai seisovatko ne.

- Laivojen pitäisi tulla satamiin tiettyinä aikoina. Nyt kun tämä liikenne on seis, laivoja seisotetaan joissain muissa satamissa Suomen ulkopuolella. Tämä on nyt tyhjäkäyntiä.

Lyytikäinen kertoo, että esimerkiksi Hangon satamassa vuosi 2009 oli kaiken kaikkiaan surkea vuosi.

- Meiltä Hangossa putosi tasan kolmasosa tavaramääristä pois. Hangon satama on yksi Suomen paperivientisatamista, ja olemme huolestuneita seuranneet paperitehtaiden sulkemisia. Se paperi maailmalle menee nyt jostain ulkomaisesta paperitehtaasta. Pelko on nyt se, tulevatko ne tilaukset takaisin Suomeen lakon jälkeen. Se hirvittää.

Katso satamajohtaja Paavo O. Lyytikäisen haastattelu (Huomenta Suomi 8.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.