Mainos

Satama Interactiven tappio pieneni

Satama Interactive -konsernin tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 56 prosenttia vuoden 2000 vastaavan ajanjakson liikevaihtoon verrattuna ja oli 8,9 miljoonaa euroa (5,7 miljoonaa euroa vuotta aiemmin). Sataman liiketappio oli 1,4 miljoonaa euroa. Vielä viime vuonna samaan aikaan satama teki tappiota 4,3 miljoonaa euroa.

Liiketappion suhde liikevaihtoon pieneni -76 prosentista -16 prosenttiin. Raportointikauden tappio oli 0,9 miljoonaa euroa (-10 prosnettia liikevaihdosta) kun se edellisenä vuonna oli 5,7 miljoonaa euroa (-99 prosenttia liikevaihdosta).

Ulkomaisten tytäryhtiöiden osuus Satama-konsernin liikevaihdosta oli noin 33 prosenttia (21 prosenttia). Osuuden pienenemiseen verrattuna koko edellisvuoteen (37%) ja konsernin liikevaihdon kasvun hidastumiseen vaikutti uudelleenorganisointi ulkomaisissa yksiköissä, Satama kertoo tiedotteessaan. Raportointikauden aikana Satamalla oli toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Iso-Britanniassa, USA:ssa, Hollannissa ja Singaporessa. Sataman Iso-Britanniantoiminnat ajettiin alas raportointikauden aikana.

Sataman taloudellinen tilanne on edelleen vakaa, eikä se tarvitse kuluvan vuoden aikana lisärahoitusta, yhtiö kertoo. Satama keskittyy vuonna 2001 kannattavuuden parantamiseen ja toiminnan tehostamiseen. Yhtiö vahvistaa aiemman ennusteensa, jonka mukaan sen kannattavuuden odotetaan olevan selvästi edellisvuotta paremman, mutta koko vuosi 2001 on edelleen tappiollinen. Vuoden 2002 Satama ennustaa olevan voitollinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.