Mainos

Satakunnan tulvat laskussa

Tulva ei enää uhkaa vakituisia asuntoja Satakunnassa, sen sijaan useat kesämökit Kokemäenjokeen ja Karvianjokeen laskevien järvien rannoilla ovat yhä vaarassa.

Satakunnan tulvat olivat lauantaina edelleen laskussa. Huittisissa vesi on laskenut ainakin reilut 20 senttiä pahimmasta tilanteesta, kertoo osastopäällikkö Olli Madekivi Lounais-Suomen ympäristökeskuksesta.

Madekiven mukaan tulva ei enää uhkaa vakituisia asuntoja, paitsi paria taloa Noormarkun Poosjärven rannalla. Sen sijaan monet kesämökit Kokemäenjokeen ja Karvianjokeen laskevien järvien rannoilla ovat vielä vaarassa, sillä järvien pinnan arvioidaan saattavan vielä nousta.

- Useita kymmeniä vapaa-ajanasuntoja on kastunut viime päivien aikana. Huippu ohitetaan kuitenkin viimeistään huomenna, arvioi Madekivi.

Viime päivien sateeton sää on vauhdittanut tulvien laskua. Vesi saattaa kuitenkin kääntyä uudelleen nousuun Porissa, jos pakkanen aiheuttaa hyydepatoja.

Lämmin sää ja runsaat vesisateet ovat nostaneet veden pinnan korkealle koko maassa. Sadetta on tullut kuukauden aikana paikoin yli kolminkertaisesti keskimääräiseen sademäärään verrattuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.