Mainos

Satakunnan hymy paistaa kylmästä säästä huolimatta

Satakunnan maakuntajuhlat Helsingin keskustassa ovat sujuneet koleasta ilmasta huolimatta hyvin. Helsingin tapahtumayksikön mukaan juhlien kävijämäärä on vastannut keskimääräistä kävijämäärää.

- Voi olla että viime vuotisista Pohjois-Karjalan juhlien kävijämääristä hieman jäädään, sää siihen vaikuttaa, aprikoi maakuntajuhlien tuottaja Maarit Roschier.

Maakuntajuhlilla on tehty Satakuntaa pääkaupunkilaisille tutuksi torstaista lähtien. Tapahtuman päätöspäivä on huomenna, jolloin ohjelmassa on muun muassa lapsille suunnattu Pori jazz kids festival, sekä Narinkkatorilla synteettisellä jäällä pelattava Porin Ässien ja Rauman Lukon välinen näytösottelu.

- Emme selvästikään ole täällä turhaan olleet, eivät helsinkiläiset Satakunnasta kovin paljon tiedä, sanoo Satakuntaliiton projektivastaava Viveka Lanne.

Lanteen mukaan satakuntalaiset tuotteet ovat käyneet hyvin kaupaksi, ja yrittäjät ovat jopa joutuneet hakemaan maakunnasta täydennyksiä myyntipöytiinsä. Satakuntalainen leipä, kakko, on myös tullut hallintokaupungin asukkaille tutuksi.

Helsingin vuoro lähteä maakuntiin

Sateinen sää ei ole satakuntalaisia haitannut, ainakin jos Viveka Lanteelta kysyy:

- Tämä sää on yhdistänyt meitä satakuntalaisia. Olemme täällä taputelleet toisiamme selkään, että säälle emme mitään voi mutta itsellemme voimme! Hymy ei ole hyytynyt keneltäkään, Lanne vakuuttaa.

Maakuntien väki on käynyt Helsingissä näyttäytymässä kahdeksankymmentäluvulta lähtien. Ensi vuonna luvassa on kuitenkin välivuosi, sillä Helsinki on kutsuttu vastavierailulle Kainuuhun, joka oli pääkaupungissa esittäytymässä 1994.

Helsingin kaupungin tapahtumatuottajan Maarit Roschierin mukaan Helsingin aikomuksena ei ole tuolloin rantautua kolmeksi päiväksi pelkästään Kajaaniin, vaan tehdä Helsinkiä tutuksi läpi vuoden pienten tapahtumien kautta.

- Periaatteen mukaisesti Helsinkiin tulee aina esiteltäväksi koko maakunta, saman periaatteen mukaisesti Helsinkiä esitellään koko maakunnalle, eikä vain yhdelle paikkakunnalle. Suunnitelmissa ovat ainakin Kuhmo, Sotkamo ja Suomussalmi, Roschier sanoo.

Seuraavan kerran Helsingissä nähdään maakuntajuhlat vuonna 2011, silloin vierailulle saapuu Etelä-Pohjanmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.