Mainos

Satakunnan entiselle keskustapomolle syytteet

Keskustan Satakunnan piirin entisen toiminnanjohtajan 50-vuotispäivien jälkipyykkiä puitiin Porin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii entiselle keskustapomolle ehdollista vankeusrangaistusta kavalluksesta ja väärennyksestä.

Entisen toiminnanjohtajan heinäkuussa 2005 syntyneitä juhlakuluja maksettiin piirijärjestön tililtä reilun 1300 euron arvosta. Syytetyn mielestä hänellä oli toimintaan piirin silloisen puheenjohtajan Markku Suomisen antama suullinen lupa. Suomisen mukaan hän ei ollut antanut sitoumusta. Asiasta ei ollut tehty virallista päätöstä.

Tilintarkastuksen lähestyessä keväällä 2006 silloinen toiminnanjohtaja kuittasi aiemmin maksettuja juhlalaskujaan puheenjohtajan nimellä. Hän kertoi, ettei ehtinyt hankkimaan aitoa allekirjoitusta.

Erikoinen allekirjoituskäytäntö oli ollut käytössä piirin entisen puheenjohtajan Timo Kallin aikana.

Oikeudessa Kalli vahvisti luottamuksen pelanneen niin, että piiripomo allekirjoitti usein Kallin nimellä asiakirjoja tiedottaen aina kuittaamastaan paperista.

Juhlien aikaan piirin puheenjohtajana toiminut Suominen kuuli nimensä käytöstä juhlakulujen yhteydessä vasta viime syksynä, jolloin asiaa ryhdyttiin tutkimaan. Hän ei ollut antanut lupaa allekirjoituksensa tekoon.

Syytetty kiisti syyllistyneensä kumpaakaan rikokseen. Silti hän myönsi allekirjoittaneensa laskuja puheenjohtajan nimellä. Syytetty kertoi järjestäneensä juhlansa järjestöväen painostuksesta ja kokeneensa syntymäpäivänsä enemmän poliittiseksi kesätapahtumaksi kuin perhejuhlaksi.

Keskustan piirijärjestöjen toimintatapoja kävi selventämässä myös keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Sekä Kallin että Korhosen mukaan tavallisesti piirin toiminnanjohtajan juhlakuluja kustannettiin. Molempien mielestä kesällä 2005 kyseessä oli poliittinen juhla. Sillä oli tarkoitus saada myönteistä julkisuutta puolueelle.

Syytetty toimi virassa 1990-luvun alkupuolelta. Hänen työsuhteensa purettiin viime lokakuussa. Oikeuden päätös rikosasiasta saadaan parin viikon kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.