Mainos

Satakomitea äänesti toimeentuloturvan siirtämisestä Kelalle

Sosiaaliturvauudistusta pitkään pohtinut Satakomitea on jättänyt tänään mietintönsä. Viime töikseen komitea joutui äänestämään toimeentulotuen maksatuksen siirtämisestä Kelan hoidettavaksi.

Äänin 10-8 komitea päätyi Kelan kannalle - näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että esitystä ei tehty. Sekä työnantaja- että työntekijäjärjestöt ovat voimakkaasti sitä vastaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä pitää perustoimeentulotuen siirtämistä Kelalle hyvänä asiana.

- Itse pidän perustoimeentulon siirtoa Kelalle perusteltuna. Siirto vahvistaisi tämän yhden luukun asioinnin periaatetta. Se parantaisi kansalaisten yhdenvertaisuutta, perustelee Hyssälä.

Hanke ei kuitenkaan toteudu, sillä sekä työnantajat että työntekijäjärjestöt vastustavat sitä yhdessä rintamassa. Elinkeinoelämän johtaja Lasse Laatunen ei esimerkiksi kannata ajatusta.

- Olen Kelan hallituksessa, mutta silti en kannata sitä, koska minusta on tärkeä että kunnissa sekä sosiaalipalvelut että raha kulkevat käsi kädessä. Myös STTK:n johtaja Markku Salomaa on samoilla linjoilla Laatusen kanssa.

- Nämä ihmiset tarvitsevat muutakin kuin rahaa. Tässä on hyvin keskeistä että katsotaan myöskin, että onko se taloudellinen tilanne vaan muut sosiaaliset palvelut, jotka auttaa ja tää kytkös heikkenee mikäli siirto toteutetaan, sanoo Salomaa.

Katso Matti Maunun juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.