Sata oppilasta joutui koronakaranteeniin – MTV tapasi rehtorin keskellä poikkeuksellista koulupäivää

Koronavirus iski helsinkiläiseen alakouluun – rehtori kertoo poikkeuksellisesta aamusta 7:06
Koronavirus iski helsinkiläiseen alakouluun. Koulun rehtori kertoi MTV Uutiset Livessä poikkeuksellisesta aamusta.

Eilen sunnuntaina uutisoitiin, että Helsingissä Viikin normaalikoulun kuudetta luokkaa käyvällä oppilaalla on todettu koronavirus.

Koululaisen koronavirustartunta todettiin viikonlopun aikana.

Virukselle altistuneet eli Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun sata oppilasta luokilta 6A, 6B, 6C ja 4B, heidän opettajansa sekä kouluavustaja asetettiin viikoksi kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

– Tämä koulupäivä on tosiaan ollut poikkeuksellinen. Meillä on tällä hetkellä neljä luokkaa karanteenissa: koulun kaikki kuudennet luokat sekä yksi neljäs, 4B-luokka, kertoo normaalikoulun johtava rehtori Tapio Lahtero MTV:lle.

– Tietysti on havaittavissa, että oppilaita on poissa enemmän kuin tavallisena koulupäivänä. Meillä on ollut myös tietynlaisia informaatiotilaisuuksia. Muuten koulupäivä on sujunut normaalin arjen merkeissä.

Maaliskuun 11. päivään asti kestävään kotikaranteeniin asetettiin myös HJK:n 07 Sininen -juniorijalkapallojoukkue, jonka harjoituksiin tartunnan saanut osallistui.

– Opetus on sinänsä sujunut normaalisti. Joistakin luokista on keskimääräistä enemmän poissa oppilaita, mutta opetus on voitu toteuttaa tavalliseen tapaan, rehtori sanoo.

– Aamulla omin silmin havainnoin, että paikalle tuli ihan hyväntuulisia oppilaita kuten kaikkina muinakin päivinä.

"Kuitenkin melko lyhyt aika"

Tapio Lahtero kertoo tiedustelleensa välituntien aikana johtamansa koulun opettajilta, millaisia tunnelmia luokissa on.

Opettajat ovat kertoneet päivän sujuneen pääsääntöisesti normaalisti, tilanteesta huolimatta.

Koulu on saanut jonkin verran tullut huolestuneita viestejä oppilaiden huoltajilta, mutta Lahteron mukaan kyse ei ole "mistään valtavasta ilmiöstä".

– Opettajat opettavat karanteenissa olevia oppilaita etäopetuksen keinoin. Se saattaa tapahtua nettiyhteyden yli tapahtuvan opetuksen avulla sekä eri tehtävien ja esitelmien kautta, rehtori kertoo.

– Tämän hetken tiedon mukaan karanteeni kestää 11. maaliskuuta saakka, mikä on kuitenkin melko lyhyt aika. Sille ajalle pystymme takaamaan ihan laadukkaan opetuksen karanteenissa oleville.

Katso rehtori Tapio Lahteron haastattelu MTV Uutiset Livessä kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat