Mainos

Sata kadettia yliluutnanteiksi ja upseerin virkoihin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti tänään sata kadettia puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen upseerin virkoihin ja ylensi heidät yliluutnanteiksi. Heidän lisäkseen Maanpuolustuskorkeakoulusta valmistui neljä virolaista kadettia.

Maavoimalinjan priimus oli kadettikersantti Riku Rantakari. Ilmavoimalinjan priimuksena palkittiin kadettivääpeli Jyri Mattila ja merivoimalinjan priimuksena kadettikersantti Jarno Mäkinen.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen korosti ylentämis- ja nimittämistilaisuudessa pitämässään puheessa sotilaallisen liittoutumattomuuden ja itsenäisen puolustuksen merkitystä Suomen puolustusratkaisuna. Valittu puolustusratkaisu ei hänen mukaansa tarkoita eristäytymistä, vaan aktiivista mukanaoloa kansainvälisessä kehityksessä.

Halosen mukaan Suomi pyrkii Euroopan turvallisuuspoliittisessa kehityksessä parantamaan erityisesti avoimuutta ja vakautta.

-Puolustusratkaisumme vakuutena ylläpidämme uskottavaa omaa puolustuskykyä, joka nojaa tänä päivänä erityisesti kansalaistemme voimakkaaseen maanpuolustustahtoon ja yleiseen asevelvollisuuteen, Halonen sanoi.

Presidentti ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, puolustuspoliittisen selonteon valmistelussa on jaksettu hakea yksimielisyyttä. Hän kehotti kuitenkin varautumaan keskustelun jatkumiseen, sillä selonteon hyväksyy vasta eduskunta, ja varsinainen perusteellinen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko annetaan vuonna 2004.

Euroopan unionin nopeasti vahvistuvan ulko- ja turvallisuuspolitiikan olennaisena osana Halonen mainitsi sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan tasapainoisen kehittämisen. Kenraali Gustav Hägglundin valinta EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi kertoo Halosen mukaan luottamuksesta Suomen linjaan ja suomalaisten upseerien ammattitaitoon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.