Mainos

Sasista tulee uusi liikenneministeri

Kokoomuksen eduskuntaryhmä nosti torstaina kansanedustaja Kimmo Sasin, 46, vihdoin tarjolle ministeriksi. Vuodesta 1983 eduskunnan jäsenenä ollut Sasi on kärkkynyt valtioneuvoston jäsenyyttä aikaisemminkin, mutta vasta nyt hän sai pyrkimyksilleen myös kokoomuksen johdon siunauksen.

Sasin valintaa ministeriehdokkaaksi kannattivat yksimielisen eduskuntaryhmän lisäksi myös puolueen ja ryhmän puheenjohtajisto sekä puoluehallitus, jotka käsittelivät asiaa ennen ryhmäkokousta. Tasavallan presidentin on määrä nimittää varatuomari ja diplomiekonomi Sasi liikenneministeri Matti Auran seuraajaksi perjantaina.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz sanoo, että puoluehallituksessa oli esillä ministeriksi vahvasti myös kansanedustaja Suvi Linden. Eduskuntaryhmässäkin muita nimiä mainittiin, mutta kaikki 14 puheenvuoron pitäjää asettuivat kuitenkin lopulta Sasin kannalle.

Zyskowiczin mukaan Sasin etuna tuotiin esiin tämän poliittinen laaja-alaisuus eli talous- ja veropolitiikan sekä EU-asioiden tuntemus sekä myös sosiaalipolitiikan tuntemus. Sasi toimii eduskunnassa valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajana ja EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan varapuheenjohtajana. Sasi on toiminut pitkään myös pohjoismaisessa yhteistyössä. Liikenneministeriksi Sasin uskottiin Zyskowiczin mukaan pätevöityvän yhtä lailla kuin edeltäjänsä Matti Aurakin, joka myöskään ei ollut alan ekspertti ennen valintaansa.

Omaisuuden verotus-arvo 1,8 mmk

Sasi järjestää perjantaina tiedotustilaisuuden sen jälkeen kun hänet nimitetään ministeriksi. Torstaina hän ei ollut vielä halukas kertomaan näkemyksiään liikennepolitiikasta. -Yleispiirteenä voisi sanoa, että Matti Auran linja on ollut oikeansuuntainen. Tarkoituksenani on jatkaa Matti Auran linjalla, Sasi sanoi.

Sasi luopuu ministerinimityksen myötä kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuudesta ja valiokuntapaikoistaan. Samoin hänen odotetaan luopuvan valtion energiayhtiön Fortumin hallintoneuvoston varapuheenjohtajan tehtävästä. Sasi antaa perjantaina tarkemman ilmoituksen taloudellisista sitoumuksistaan. Torstaina hän kertoi, että hänellä on velkaa noin 30000 markkaa asuntolainaa.

-On erilaisia osakkeita, joiden arvo on muutama satatuhatta. Sitten minulla on myös joitakin asunto-osakkeita, Sasi kertoi. Omaisuutensa verotusarvoksi viimeksi päättyneessä verotuksessa Sasi kertoi 1,8 miljoonaa markkaa. Kohuyhtiö Soneran osakkeita Sasi ei omista. Sen sijaan Fortumin osakkeita hänellä on.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.