Mainos

Sasille syyte kuolemantuottamuksesta

Maaliskuisessa kolarissa kuoli yksi ja loukkaantui yksi ihminen.

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) saa syytteen kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Maaliskuussa kuolonkolarissa toisena osapuolena olleen Sasin syyteharkinta valmistui maanantaina.

Syyttäjä Antti Virtasen mukaan haastehakemus toimitetaan Tampereen käräjäoikeudelle lähipäivinä, minkä jälkeen käräjäoikeus päättää asian käsittelypäivän. Syyttäjän yleisen arvion mukaan käsittelypäivä saadaan haastehakemuksen jättämisen jälkeen reilun kuukauden kuluttua.

Sasi oli toisena osapuolena 70-vuotiaan miehen kuolemaan johtaneessa liikenneonnettomuudessa Ylöjärvellä Pirkanmaalla maaliskuun alussa. Kansanedustajan ohjaama auto törmäsi toiseen autoon, jota ajanut mies kuoli. Miehen puoliso loukkaantui. Yksin autossaan ollut Sasi selvisi törmäyksestä lievin vammoin.

Sasi ajoi onnettomuuden sattuessa vastaantulijan kaistalla. Tie oli suora ja ajo-olosuhteet hyvät. Poliisin mukaan keliolot tai auringon häikäisy eivät vaikuttaneet onnettomuuteen. Sasi ei käyttänyt matkapuhelinta, eikä hänen autossaan ollut ajamiseen vaikuttanutta teknistä vikaa. Kukaan tapahtumiin osallinen ei ajanut ylinopeutta tai käyttänyt päihteitä.

Sasin saamat syytteet ovat yhtenäisessä linjassa aiemmin valmistuneen poliisitutkinnan kanssa. Aiemmin poliisi epäili Sasia myös vammantuottamuksesta, joka on asianomistajarikos. Asianomistaja eli toisessa autossa ollut vammoja saanut nainen ei vaatinut erikseen rangaistusta.

Sasi tyytyväinen päätökseen

Sasi kertoo olevansa tyytyväinen, että asia käsitellään oikeudessa. Hän huomauttaa, että kuolemankolari on niin suuri asia, että tuomioistuimen on otettava syyllisyyteen kantaa.

- Tätä ratkaisua ei voi syyttäjä tehdä päättämällä, että jätetäänkö syyttämättä vai ei. Tuomioistuin tekee ratkaisun, ja minä olen siihen tyytyväinen, mikä tahansa se sitten onkin, Sasi sanoo.

Kansanedustajan työhön hän ei näe tapauksella yhteyttä.

- Syytehän ei liity mitenkään eduskuntatyöhöni, kun kysymys on liikenneonnettomuudesta. Tämä ei vaikuta suoraan työhöni millään tavalla. Epäsuorasti kyllä, koska asia tietysti vaivaa minua, Sasi pohtii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.