Mainos

Sasi: Ylen saatava EM-kilpailukustannukset takaisin

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi on iloinen siitä, että Helsingille myönnettiin vuoden 2012 Euroopan mestaruuskilpailut. Hän kuitenkin muistuttaa Huomenta Suomessa, että kisat on myönnetty ehdollisesti, jos televisioinnista ja televisioinnin kustannuksista sovitaan joulukuuhun mennessä.

- Yle haluaa näyttää EM-kisat, mutta asiasta sovitaan Euroopan yleisradioyhtiö EBU:n kanssa siitä, kuka Suomessa näyttää kisat. Lähtökohta on se, että EM-kilpailujen pitää olla kaikkien nähtävissä.

Yle haluaa Sasin mukaan saada omat kustannuksensa takaisin, kun se tekee töitä muille.

- Urheilujärjestöt saavat rahat näistä kisoista, joten periaatteessa voitaisiin lähteä siitä, että ne maksavat televisioinnin.

Sasi ei kuitenkaan usko, että urheilujärjestöt olisivat valmiita maksumiehiksi.

- Joudumme Suomessa keskustelemaan siitä kuka maksaa kustannukset. Varmaan on syytä että Yle, valtio, Helsingin kaupunki ja urheiluliitto astuvat saman pöydän ääreen ja miettivät sitä, miten asia voidaan järjestää.

Sasin mielestä luonnollisinta olisi se, että valtio kantaisi vastuun, sillä valtiolle on arvioitu tulevan 10 - 15 miljoonaan euron verotuotto kilpailusta.

- Jos valtio laittaa miljoonan puolitoista näihin kustannuksiin, niin se on vain pieni osa verotuloista joita valtio kilpailuista saa.

Lue myös:

Katso Kimmo Sasin haastattelu (Huomenta Suomi 10.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.