Mainos

Sasi: Ylen keskityttävä julkisten palvelujen tuottamiseen

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan Yleisradion tulisi keskittyä enemmän julkisten palvelujen ohjelmien tuottamiseen. Sen sijaan esimerkiksi urheilun määrää voitaisiin Sasin mielestä pohtia.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi katsoo, että Yleisradio voisi keskittyä entistä enemmän julkisten palvelujen ohjelmien tuottamiseen. Sasi sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että Ylen julkisten palvelujen taso on kokonaisuutena ottaen kohtalaisen hyvä. Sen sijaan esimerkiksi urheilun määrää voitaisiin Sasin mielestä pohtia.

-Voimme kuitenkin esimerkiksi kysyä, kuinka tärkeätä urheilun esittäminen on Yleisradion kanavilla.

Sasin mukaan Yleisradio ei ole rahoituskriisissä, koska Digitan kaupoista on saatu paljon rahaa. Lisäksi yhtiöllä on optio myydä loputkin osakkeet, jolloin tappiollinen toiminta on tasoitettu myyntiluvalla. Sasi muistuttaa, että Ylessäkin on silti katsottu välttämättömäksi saneerausten tekeminen.

Analogiset lähetykset loppuvat v. 2006?

Sasi pitää mahdollisena, että analogiset televisiolähetykset voidaan lopettaa vuonna 2006. Asiaa joudutaan hänen mukaansa arvioimaan aikaisintaansyksyllä 2004 ja keväällä 2005. Sasin mielestä vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on oltava digitaalinen vastaanotin ennen kuin siirtyminen voi tapahtua.

Analogiset lähetykset päättyvät viestintäministerin mukaan automaattisesti vuoden 2006 lopussa. Jos analogisia lähetyksiä halutaan jatkaa, toimilupia on haettava tai vanhojen lupien toimiaikaa on jatkettava.

Sasin mukaan seuraavan hallituksen on määrä ottaa kantaa Ylen lupamaksun korotukseen. Jouni Backmanin johtama toimikunta on tehnyt esityksen inflaatiotarkistuksesta. Sasin mukaan inflaation huomioon ottaminen voi olla tarkoituksenmukaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.