Mainos

Sasi vaatii Itälän eroa

Kokoomusta vaivaa uskottavuuden puute, sanoo kansanedustaja Kimmo Sasi.

Kimmo Sasi

Paineet kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän ympärillä kasvoivat, kun kansanedustaja Kimmo Sasi ryhtyi julkisesti vaatimaan puheenjohtajan vaihtamista ensi kesän puoluekokouksessa. Sasi vahvistaa, että hän piti eilisillan ryhmäkokouksessa Itälän vaihtamista toiseen välttämättömänä.

- Tein kokouksessa perusteellisen analyysin puolueen tilasta ja katsoin, että kokoomuksen puheenjohtajalla ei ole riittävää uskottavuutta tällä hetkellä ja että puheenjohtajan vaihdos on paras tapa saada kokoomus uuteen nousuun, Sasi kertoi toimittajille eduskunnassa.

Vuodesta 1983 eduskunnassa istunut Sasi on kokoomuksen kokeneimpia kansanedustajia ja takavuosien pitkäaikainen ministeri. Hän on myös tukenut johdonmukaisesti eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ben Zyskowiczia, jota Itälä oli syrjäyttämässä. Sasi vakuutti, ettei hän itse ole tällä hetkellä pyrkimässä puolueen puheenjohtajaksi.

- Minulla ei ole mitään tavoitteita siinä suhteessa. Minulla on pieni tytär, josta aion pitää huolta, ja se on minun pääasiallinen tehtävä.

Sasilla ei ollut ryhmäkokouksessa tarjota omaa ehdokasta Itälän paikalle, eikä hän sellaista esittänyt tänäänkään. Toistaiseksi ainoa Itälän haastajaksi ilmoittautunut kansanedustaja Martin Saarikangas ei Sasin mukaan ole hänen ehdokkaansa. Sasi sanoi uskovansa, että vastaehdokkaita tulee vielä useitakin.

Itälä ei halunnut kommentoida millään tavalla Sasin arviota puutteistaan ja vaatimusta puheenjohtajan vaihtamisesta. Kokoomuksen Verkkouutisille Itälä oli kuitenkin sanonut uskovansa, että Sasi havittelee itse puolueen puheenjohtajaksi.

- Puheenvuoro enteilee, että Sasi on itse ehdolla, Itälä oli sanonut.

Itälä koki äskettäin melkoisen arvovaltatappion, kun hänen tukemansa hanke Ben Zyskowiczin syrjäyttämiseksi eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta epäonnistui. Itälä olisi istuttanut paikalle kansanedustaja Jari Koskisen, jota monet olivat ehtineet toivoa Itälän haastajaksi.

Sulateltuaan tappiotaan muutaman päivän Itälä ilmoitti pyrkivänsä jatkamaan puoluejohtajan tehtävässä myös seuraavan kauden. Itälä on toivonut, että kaikki mahdolliset haastajat ilmoittautuisivat maaliskuun puoliväliin mennessä, jolloin pidettävä puoluevaltuuston kokous tarjoaa mahdollisuuden linjakeskusteluun.

Kokoomuksen johto mukanaan piirien toiminnanjohtajat viettää viikonloppua laivaristeilyllä vaalivalmistelujen merkeissä, mutta pohdiskelua puolueen sisäisestä tilasta tuskin voidaan sielläkään välttää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.