Mainos

Sasi: Naisten palvelusvelvoite väistämätön

SDP esitteli eilen linjaansa tähtäimessään seuraavat eduskuntavaalit. Vanha tuttu vaaliteema - Nato - nostettiin nytkin esiin. Sille sanotaan kategorinen ei kaikissa tapauksissa. Sen sijaan SDP esittää yleisen kansalaispalveluksen selvittämistä. Se olisi vaihtoehto armeijalle ja koskisi niin miehiä kuin naisia.

Vihreiden kansanedustaja Johanna Sumuvuori sanoo demariavauksen herättävän kahdenlaisia ajatuksia.

-Olen samaa mieltä siitä, että nykyinen järjestelmä ei ole tasa-arvoinen, koska se koskee vain miehiä.

Sumuvuori ei kuitenkaan tahdo yhden pakon tilalle toista pakkoa.

-Minä en haluaisi laajentaa maanpuolustusvelvollisuutta pakkoinstituutiona, vaan haluaisin kehittää sitä vapaaehtoiseen suuntaan sukupuolineutraalisti, sanoi Johanna Sumuvuori MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Sumuvuoren mukaan suomalaisessa asevelvollisuusmallissa on paljon kehitettävää.

-Meillä on poikkeuksellinen asevelvollisuuden ulkomuseo, kun vertaa minkälainen kehitys on ollut muualla Euroopassa, Sumuvuori sanoo.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi sanoo, että nykyään alkaa olla ongelma se, että asevelvollisuus koskee vain miehiä.

-Kun mennään eteenpäin 10-20 vuotta, niin eivät naisetkaan voi siltä enää välttyä, jos meillä asevelvollisuus vielä on, sanoi Sasi.

-Pakollisuus liittyy Nato-jäsenyyteen. Jos ollaan Natossa, niin meillä voisi olla myös palkka-armeija, sanoi Kimmo Sasi Huomenta Suomessa.

Katso kansanedustaja Johanna Sumuvuoren (vihr.) haastattelu. Keskusteluun osallistuu puhelimitse perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo sasi (kok.) (Huomenta Suomi 17.2.2010)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja