Mainos

Sasi: Ministeriö ei esitä maksua työpaikkojen autopaikoille

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi kiistää tiedon, jonka mukaan ministeriö olisi esittämässä maksua työpaikkojen pysäköinnille.

Sasin mukaan työpaikkojen autopaikkojen maksuttomuudessa on kysymys työnantajan ja työntekijän välisen työsopimuksen ehdoista, joihin valtiovallan ei ole syytä puuttua. Hän huomautti myös, että monet työntekijät tarvitsevat autoa päivän aikana työssään.

Sasin mielestä on kuitenkin hyvä, että omalla autolla tapahtuvan työmatkaliikenteen tarpeellisuudesta keskustellaan. Tämä on Sasin mukaan myös liikenne- ja viestintäministeriön teettämän selvityksen tarkoitus.

Sasin mukaan julkisen liikenteen sujuvuus, joustavuus ja hinta ovat oikeita keinoja edistää joukkoliikennettä työmatkoilla. Työpaikkojen autopaikkojen muuttaminen maksullisiksi tuli esille liikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä, jossa kartoitettiin, mitä mahdollisuuksia yhteiskunnalla ja työnantajilla on ohjata työntekijöiden liikkumisen tapoja.

Selvityksestä kertoi Tampereella ilmestyvä Aamulehti tänään. Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Petri Jalasto toteaa Aamulehdessä, että autopaikkojen maksullisuus olisi yksi tehokkaimmista keinoista vaikuttaa yksityisautoilun vähentämiseksi. Hän myöntää, ettei ajatus ole saanut yritysten kannatusta. Työpaikoilla autopaikka koetaan saavutettuna etuna, joka kuuluu normaaliin työsuhteeseen.

Työntekijöiden mielestä mm. työsuhdeliput julkisiin kulkuneuvoihin sekä mahdollisuus etätyöhön olisivat houkuttelevampia ratkaisukeinoja.

Koko maan yksityisautoilusta viidennes koostuu työmatkoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.