Mainos

Sasi: Ministeri Heinonen ja Soneran Talonen keskustelivat

Sasi: Heinonen on keskustellut Soneran hallituksen puheenjohtajan Markku Talosen kanssa. Keskustelujen sisältöä ei tiedetä.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi vaatii edeltäjäänsä Olli-Pekka Heinosta kertomaan tietonsa Soneran UMTS-kauppoihin liittyvistä keskusteluista. Sasi haluaa myös Soneran entisten hallituksen jäsenten täsmentävän julkisuuteen antamiaan tietoja siitä, että UMTS-kaupoilla olisi ollut maan hallituksen lupa. Heinonen kiisti tänään antaneensa minkäänlaista lupaa tai ohjetta Soneralle.

Jo neljä Soneran hallituksen entistä jäsentä on nyt kertonut julkisuudessa, että Soneran UMTS-kaupoille saatiin pääomistajan eli maan hallituksen hyväksyntä. Viikko sitten Sasi käytti runsaasti energiaa vakuuttaakseen, että asia ei ole missään vaiheessa ollut esillä maan hallituksessa, jossa ei myöskään mitään virallisia päätöksiä Soneran UMTS-kaupoista ole tehty.

Myrsky ei kuitenkaan laantunut, ja tänään Sasi tapasi uudelleen toimittajia ministeriössään vakuutellakseen, että hän ei ole antanut harhaanjohtavaa tietoa: kirjallisesta aineistosta ei löydy minkäänlaista suostumusta Saksan UMTS-kaupoille.

Sasi myöntää, että Soneran hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen oli tavannut silloisen liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen, mutta ei tiedä tapaamisten sisällöstä.

Avainkysymys onkin edelleen, oliko joku Lipposen hallituksen edustaja siunannut UMTS-kaupat, kuten Soneran hallituksen entiset jäsenet väittävät.

- No tietysti kukaan heistä ei väitä, että olisi tehty jossakin hallituksen tietyssä kokouksessa jokin päätös. Nyt on tärkeää, että jokainen täsmentää omalta osaltaan, mitä vihreän valon näyttäminen tarkoittaa, Sasi sanoi MTV3:n uutisten haastattelussa tänään.

Sasi kieltäytyy johdonmukaisesti arvelemasta, millaisia keskusteluja esimerkiksi Talosen ja Heinosen välillä oli käyty, ja on omalta osaltaan valmis jopa vapauttamaan Talosen tämän liikesalaisuuksiin perustuvasta vaitiolovelvollisuudesta, jotta asiat vain selviäisivät.

Sasi itse sanoo, ettei hänellä ole osuutta eikä arpaa siihen, mitä aikoinaan on tapahtunut. Hän sanoo tulleensa vain siivoamaan vain pesää.

Sonera on leimannut loppukesän poliittista keskustelua, ja varmasti monet pelkäävät jo äänestäjien kostoa maalisvaaleissa: se olisi poliittinen hinta Soneran hukatuista miljardeista.

Entinen liikenneministeri, nykyinen Yleisradion johtaja Olli-Pekka Heinonen puolestaan kiistää tänään radiouutisten haastattelussa antaneensa mitään hyväksyntää tai lupaa Soneran UMTS-kaupoissa. Hän vakuuttaa keskustelleensa Soneran johdon kanssa pelkästään yleisellä tasolla.

(Seitsemän uutiset 13.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.