Mainos

Sasi ja Zyskowicz älähtivät: Suvivirsi täytyy säilyttää koulussa

Perustuslakivaliokunnan aiemmat puheenjohtajat Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi yllättyivät apulaisoikeuskanslerin kannanotosta suvivirttä koskien.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on katsonut, että suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlassa ei ole asianmukaista ja on ongelmallista uskonnonvapauden kannalta.

– Lausunto on yllättävä, koska vakiintuneesti viime vuosina on tulkittu, että ei ole perusoikeuksiin liittyviä esteitä suvivirren laulamiselle koulun kevätkauden päätösjuhlassa. Näin on viimeksi äskettäin todennut eduskunnan oikeusasiamies. Nämä tulkinnat perustuvat perustuslakivaliokunnan linjauksiin uskonnonvapaudesta ja historiallisista perinteistä, kaksikko sanoo yhteisessä tiedotteessaan.

Heidän mielestään apulaisoikeuskansleri Puumalaisen kannanotto on virheellinen ja väärä. 

– Ottaen myös huomioon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjaukset kansallisista traditioista, Suomessa on täysi harkintavapaus tulkita suvivirren laulaminen perusoikeuksien mukaiseksi. Tällaisen kannanottolinjauksen muuttaminen kuuluu eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, ei apulaisoikeuskanslerille.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.