Mainos

Sasi: Ay-liikkeen ja kehitysmaiden välit kuntoon

Maailmankaupan laajeneminen ja Internet- ja sähköisen kaupan vallankumouksen eteneminen edellyttää uusia maailmankaupan sääntöjä, sanoi ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi puhuessaan Narvan markkinoilla Vesilahdella.

Kimmo Sasi

Sasin mukaan uusien sääntöjen luomisessa pahin este on tällä hetkellä kehitysmaiden epäluottamus siihen, että teollistuneet maat ovat valmiita antamaan kehitysmaiden tuotteille oikeudenmukaisen kohtelun omilla markkinoillaan.
-Pelkoa lisäsi olennaisesti amerikkalaisen ammattiyhdistysliikkeen osan toiminta maailman kauppajärjestön WTO:n Seattlen kokouksen yhteydessä viime marraskuussa. Kehitysmaat tulkitsivat ay-liikkeen vaatimukset esteiden luomiseksi kehitysmaiden tuonnille niille tärkeillä alueilla, Sasi esitti.

Oikeudenmukaisten sääntöjen luomiseksi olisi Sasin mielestä tärkeää, että kansainvälinen ay-liike osoittaisi sitoumuksensa kansainvälisen työnjaon kehittämiseen.
-Ja erityisesti, että ay-liike on valmis hyväksymään sen, että tuotantoa kehitysmaille tärkeillä aloilla siirtyy teollistuneista maista kehitysmaihin, Sasi jatkoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.