Mainos

SAS peruu myös Suomen-lentonsa

Lentoyhtiö SAS:n lakon osapuolten on määrä jatkaa neuvotteluja vielä illalla, mutta uutistoimisto TT:n tietojen mukaan työtaistelun ratkaisun ei uskota olevan kovin lähellä.

Lentoyhtiö SAS:n lakko peruuttaa huomenna kaikki yhtiön Suomen ja Ruotsin väliset lennot. SAS:n tytäryhtiö Blue 1 lentää kuitenkin normaalisti.

SAS:llä olisi ollut neljä kahdensuuntaista vuoroa Helsingistä Tukholmaan ja Tukholmasta Helsinkiin. Ruotsissa lakon takia jäävät lentämättä lähes kaikki SAS:n kotimaan- ja ulkomaanvuorot.

Ruotsalaisen matkustamohenkilökunnan työtaistelu ei vaikuttanut viikonloppuna Suomen liikenteeseen, koska yhtiöllä ei ole lentoja Helsingin ja Tukholman välillä lauantaisin ja sunnuntaisin.

Osapuolten oli määrä jatkaa neuvotteluja vielä tänä iltana, mutta uutistoimisto TT:n mukaan ratkaisun ei uskottu olevan kovin lähellä.

Lakko alkoi toissapäivänä, kun työnantajat ja työntekijät eivät päässeet sopimukseen työehdoista. Riitaa on muun muassa palkankorotuksista ja työajoista. Lakossa on noin 800 työntekijää.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.