Mainos

SAS:n tappio syveni

Skandinavian lentoyhtiö SAS teki viime vuodelta runsaan 160 miljoonan euron tappion. Myös yhtiön liikevaihto kutistui.

Skandinavian lentoyhtiö SAS teki viime vuodelta lähes 1,5 miljardin kruunun eli runsaan 160 miljoonan euron tappion. Tappio syveni toissa vuodesta, jolloin SAS:n rahoituserien jälkeinen tulos oli vain 450 miljoonaa kruunua eli vajaat 50 miljoonaa euroa miinuksella.

Myös SAS:n liikevaihto kutistui noin 11 prosenttia vajaaseen 58 miljardiin kruunuun eli noin 6,3 miljardiin euroon. SAS:n tulokseen sisältyy vajaan puolen miljardin kruunun verran rakennejärjestelykuluja, joita on kertynyt muun muassa mittavista henkilöstövähennyksistä.

SAS:n pääjohtaja Jörgen Lindegaard luonnehtii tilinpäätöksessä myös tätä vuotta haasteelliseksi, vaikka suhdanteet ovat paranemaan päin ja matkustaminen näyttää lisääntyvän. SAS:n tuloksen kampeaminen voiton puolelle vaatii siksi edelleen voimakkaita toimia kustannusten karsimiseksi.

Blue1 myös miinukselle

SAS:n suomalainen tytäryhtiö Blue 1 eli entinen Air Botnia on jäänyt myös tappiolle.

Yhtiön mukaan tilikauden tulos ennen veroja oli nyt 8,8 miljoonaa euroa miinuksella, kun vuotta aiemmin yhtiö teki yhdeksän miljoonan euron voiton. Blue1:n liikevaihto laski 111,7 miljoonasta eurosta 103,8 miljoonaan euroon, vaikka matkustajien määrä oli tuntuvassa kasvussa.

Yhtiön mukaan liikevaihdon lasku johtui pääasiassa keskihintojen alenemisesta. Tulosta taas ovat verottaneet myös kertaluonteiset kulut, muun muassa kalustohankinnat. Blue1 odottaa kovan hintakilpailun Suomen markkinoilla jatkuvan edelleen.

Yhtiön liikevaihdon odotetaan kuitenkin kasvavan merkittävästi jo siksi, että yhtiön laivasto kasvoi viime vuoden lopulla neljällä uudelle koneella. Se on myös avannut kaksi uutta reittiä. Operatiivisesta tuloksesta odotetaan voitollista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.