Mainos

SAS:n ongelmakoneiden laskutelineet ruosteessa

Ruostevaurioita havaittiin kaikissa Dash 8-Q400 -koneessa.

Skandinavian lentoyhtiö SAS on havainnut ruostevaurioita kaikkien Dash 8-Q400 -koneidensa laskutelineissä. Yhtiö kutsui 27 konetta tarkastukseen ja huoltoon, kun useiden koneiden laskutelineissä oli havaittu vikaa kesken lennon. Kahdessa tapauksessa koneet joutuivat tekemään hätälaskun.

Viat johtuivat nimenomaan laskutelineiden ruostumisesta. SAS sanoo kuitenkin noudattaneensa tarkoin konevalmistaja Bombardierin antamia huolto-ohjeita.

Yhtiö ei ole ongelmineen yksin.

- Olen kuullut muista Dash-koneita omistavista yhtiöistä, että he ovat myös löytäneet vastaavia vaurioita. Ongelmia voi olla jopa 50-80 prosentissa kaikista käytössä olevista 200:sta Dashista, arvioi skandinaavisten lentoyhtiöiden valvontayksikön STK:n edustaja Karl-Erik Mårtensson.

Bombardier on laatinut huolto-ohjeistuksensa yhdessä kotimaansa Kanadan ilmailuviranomaisten kanssa. Dashilla on myös kansainvälinen tyyppihyväksyntä.

SAS on päättänyt vaihtaa jokaisen Dash-koneensa laskutelineiden hydrauliikkaosat varmuuden vuoksi. Konepula on johtanut siihen, että yhtiö on joutunut peruuttamaan satoja lentoja.

(MTV3-STT–TT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.