Mainos

SAS:n matkustajakone käännytettiin Pirkkalaan

SAS:n matkustajakone jouduttiin tutkavian vuoksi käännyttämään aamulla Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Fokker 28 -merkkinen kaksimoottorinen suihkukone oli matkalla Oulusta Tukholmaan. Pirkkalaan hälytettiin kello 8:n jälkeen pelastusmiehistö, mutta kone laskeutui turvallisesti. Siinä oli kymmenen matkustajaa ja neljän hengen miehistö.

Etelä-Suomen lennonvarmistuskeskuksen mukaan lennon aikana ilmeni myös jarruvika, minkä vuoksi kone ei voinut laskeutua reitin varrella olevalle Vaasan lentokentälle. Kone lensi Pirkkalaan, jossa on pitkä 2,7 kilometrin kiitorata. Vuoroesimies Mauri Paulamäki lennonvarmistuskeskuksesta selvittää, että häiriö oli lentokoneen ns. transponderissa eli tutkavastaajassa. Laitteissa esiintyy silloin tällöin vikoja, minkä vuoksi koneissa on kaksi tutkavastaajaa. Nyt molemmat mykistyivät, mikä on erittäin harvinaista.

Ilman tutkavastaajaa koneet eivät näy lennonjohdon valvontalaitteissa. Niitä ei voida ottaa vastaan ruuhkakentille kuten Arlandaan tai Helsinki-Vantaalle. Fokkerin jarrutustehoa heikensi häiriö jarrupiirissä, joka vastaa autojen ABS-järjestelmää. Kone huolletaan joko Pirkkalassa tai se lennetään hiljaisena ajankohtana Helsinkiin. Se pystyy edelleen siirtolentoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.