Mainos

SAS:n lakko jatkuu

SAS on ilmoittanut peruuttavansa kaikki Tanskasta lähtevät lähdöt myös huomenna.

Lentoyhtiö SAS:n toiminnan erityisesti Tanskan ja Norjan osalta sekoittaneeseen lakkoon ei ole löytynyt ratkaisua. Yhtiön lennot Helsingistä Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminasta Helsinkiin jäänevät lentämättä myös huomenna, sillä toista päivää jatkuneeseen lakkoon ei tänään löytynyt ratkaisua.

Toista päivää jatkunut lakko pakotti yhtiön tänään peruuttamaan kaikki Kööpenhaminasta lähtevät lennot. Norjalaisyhtiö SAS Braathensilta jäi lentämättä noin 70 lentoa.

SAS joutui eilen ja tänään peruuttamaan muutamia lentojaan myös Helsingistä Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. Tytäryhtiö Blue1 sen sijaan on hoitanut omat lentonsa normaalisti.

Aluksi tämänpäiväiset lennot Kastrupin kentältä Tanskasta peruttiin vain aamupäivän osalta siinä toivossa, että neuvotteluratkaisu löytyisi jo aamupäivän aikana. Lopulta tilanne todettiin kuitenkin niin vaikeaksi, ettei huomisen tai keskiviikonkaan lentoja voida hoitaa.

Lakkoilu on muuttanut jo tuhansien ihmisten matkasuunnitelmia. SAS:n mukaan suurin osa matkustajista on kuitenkin onnistunut varaamaan uuden lennon tai siirtämään suunniteltua matkaansa.

SAS päätti tänään lisätä lentäjiin kohdistuvaa painetta viemällä asian Ruotsin työtuomioistuimeen. Yhtiön tavoitteena on saada pikainen ratkaisu siitä, ovatko noin 150 tanskalaislentäjää rikkoneet lakia jäädessään lakkoon.

Tanskalaislentäjät jäivät lakkoon eilisaamuna. Samaan aikaan noin 60 norjalaisyhtiö SAS Braathensin lentäjää jättäytyi sairaslomalle. Tapauksen uskotaan liittyvän lakkoiluun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.