Mainos

SAS kiinnostunut Bulgarian lentoyhtiöstä

Bulgaria suunnittelee myyvänsä täysin omistamansa Bulgarian Airwaysin ensi vuoden puoliväliin mennessä.

Pohjoismainen lentoyhtiö Skandinavian Airlines (SAS) ilmoittaa olevansa kiinnostunut Bulgarian valtiollisesta Bulgarian Airways -lentoyhtiöstä, kun sen yksityistäminen alkaa. SAS haluaa myös nousta enemmistöomistajaksi Viron ja Latvian lentoyhtiöissä. Nyt SAS:n omistus näistä lentoyhtiöistä on hieman vaille puolet.

SAS:ssä on meneillään tiukka talouden kunnostuskuuri, mutta sijoittajasuhdejohtaja Sture Stolen sanoo yhtiön olevan kiinnostunut alan konsolidoinnista eli yhtiöiden kokoamisesta entistä suuremmiksi yhtiöiksi. Hänen mukaansa tämä on erityisen tärkeää Pohjoismaissa, sillä Pohjoismaiden reitit tuottavat kaikille tappioita.

Bulgaria suunnittelee myyvänsä täysin omistamansa Bulgarian Airwaysin ensi vuoden puoliväliin mennessä. Se on kaavaillut ottavansa tarjouksia vastaan vain suurilta lentoyhtiöiltä. Yhtiö on pieni, mutta kannattava.

Ruotsin, Tanskan ja Norjan valtiot omistavat puolet SAS:stä. Finnairin taloustiedottaja Taneli Hassinen sanoo, ettei omistus itäeurooppalaisissa lentoyhtiöissä ole kuulunut Finnairin strategiaan, vaan kasvua on haettu muutoin.

Finnair ei ole julkistanut reittikohtaisia tulostietojaan. Finnair on menestynyt pohjoismaista kilpailijaansa selvästi paremmin viime vuosina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.