Mainos

SAS jaetaan kolmeksi yhtiöksi

Lentoyhtiö SAS hakee säästöjä perustamalla kansalliset yhtiöt Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

SAS-lentoyhtiön tunnus lentokoneen pyrstössä

Tappiollinen lentoyhtiö Scandinavian Airlines eli SAS jaetaan kolmeksi erilliseksi yhtiöksi. SAS:n hallitus päätti kansallisten yhtiöiden perustamisesta Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan tänään. Samassa yhteydessä SAS kertoi yhdistävänsä Braathensin uuteen norjalaiseen yhtiöön.

Kansallisten yhtiöiden perustamisella tavoitellaan kustannussäästöjä ja SAS:n tulevaisuuden turvaamista. Ne voivat itsenäisinä SAS:n konserniyhtiöinä toimia aiempaa itsenäisemmin eri pohjoismaissa. Tähän asti yhtiötä on johdettu keskitetysti Tukholmasta. SAS kertoi myös harkitsevansa "vaihtoehtoisia" toimia kahden miljardin kruunun lisäsäästöiksi.

SAS:lla on parhaillaan käynnissä 14 miljardin kruunun säästöohjelma, jonka osana se on tavoitellut 2 miljardin kruunun henkilöstösäästöjä. Ruotsi, Norja ja Tanska perustivat SAS:n runsas 50 vuotta sitten. Ne omistavat edelleen puolet yhtiön osakkeista. Lentoyhtiöllä on noin 34000 työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet 39:ään eri ammattijärjestöön. Braathensin lisäksi yhtiöön kuuluvat Spanair, Wideroe ja Blue1.

Blue1 aloittaa lennot Helsingistä Ouluun

Pohjoismaisen SAS-lentoyhtiön suomalainen tytäryhtiö Blue1 laajentaa toimintaansa huhtikuun alussa. Yhtiö aloittaa lennot Helsingistä Ouluun. Päivittäin reitti lennetään neljästi.

Lentoyhtiön mukaan Oulu on strategisesti tärkeä kohde Suomen toiseksi vilkkaimpana liikennekohteena.

Yhtiö on entuudestaan lentänyt Oulusta Tukholmaan. Kilpailu Oulun reitillä vähentyi, kun lentoyhtiö Flying Finn päätyi konkurssiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.