Mainos

SAS ja Air Botnia aloittavat YT-neuvottelut

SAS-lentoyhtiön kolmannen vuosineljänneksen heikko tulos pakottaa yhtiön sopeuttamaan toimintojaan. Sekä Suomen SAS että sen tytäryhtiö Air Botnia aloittavat yt-neuvottelut.

Suomen SAS ja sen tytäryhtiö Air Botnia aloittavat yt-neuvottelut reilun viikon päästä.


Pohjoismaisen lentoyhtiön SAS:n kolmannen vuosineljänneksen tulos jäi merkittävästi edellisvuotta heikommaksi. Taloudellinen taantuma sekä USA:n terroritekojen seuraukset ovat saattaneet koko lentoalan vakaviin vaikeuksiin.

Yhtiön mukaan SAS AB:n tuloksen ennen veroja lasketaan jäävän tänä vuonna 1500 - 2000 miljoonaa Ruotsin kruunua tappiolle. Tilanne on pakottanut SAS:n ryhtymään säästötoimiin ja keskittämään voimavaransa ensisijaisesti sisäisen tuloksenparantamisohjelman toteuttamiseen, kerrotaan yhtiöstä.

Toimintojen sopeuttamisen vaikutukset heijastuvat myös Suomen SAS:ään sekä tämän tytäryhtiöön Air Botniaan henkilöstö- sekä reittiliikenneleikkauksina.

Yhtiö ilmoittaa YT-neuvottelujen alkavan 22.11.2001.

Liikenneohjelmaan leikkauksia, suoramyynnin uudelleen organisointia


Sekä SAS että Air Botnia ovat jo marraskuun alusta alkaen sopeuttaneet liikenneohjelmiaan. Muun muassa Air Botnian liikennöimät reitit Helsinki-Bergen-Lontoo, Maarianhamina-Tukholma ja Turku-Oulu on lakkautettu.

Yhtiö jatkaa kuitenkin edelleen liikenneohjelman sopeuttamista, ja 7. 1. 2002 Porin ja Tukholman sekä Tampereen ja Oulun reitit lakkautetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että SAS:n ja Air Botnian paikallinen toiminta Porissa loppuu.
Myös SAS:n suoramyyntitoimintoja uudelleen organisoidaan. SAS:n lipputoimiston toiminta loppuu Helsingin keskustassa vuoden lopussa ja toiminnot yhdistetään Helsinki-Vantaan lentokentän lipputoimistoon.

Lisäksi yhtiö uudelleen organisoi kenttätoimintojaan. Toiminnoista muun muassa Centralized Load Control (koneiden paino- ja tasapainosuunnittelu) -toimintoja keskitetään paremman tehokkuuden saavuttamiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.