Mainos

SAS irtisanoo 4000 työntekijää

Tappiota tekevä lentoyhtiö SAS aikoo irtisanoa vielä noin 4 000 ihmistä. Yhtiö tavoittelee 700-900 miljoonan euron kustannussäästöjä.

Tappiota tekevä pohjoismainen lentoyhtiö SAS aikoo säästää lisää ja irtisanoa vielä noin 4 000 ihmistä. Yhtiö tavoittelee 700 - 900 miljoonan euron kustannussäästöjä.

Jo ennestään vaikeuksissa olleen lentoyhtiön taloutta ovat viime aikoina koetelleet varsinkin Irakin sota ja sars-virus.

SAS on puhunut lisäsäästötarpeestaan jo jonkin aikaa, mutta vasta torstaina yhtiö julkisti seikkaperäisen kulujen karsimissuunnitelman. Sen mukaan lentoyhtiö leikkaa henkilöstöään niin hallinnosta, kentiltä, miehistöstä kuin myynnistäkin.

Viestintäjohtaja Tom Christides SAS:n Suomen toimistosta arvioi, ettei Suomikaan selviä ilman henkilöstövähennyksistä. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin muistuttaa, että jo viime vuonna yhtiön vakinainen väki väheni Suomessa 50:llä.

Tällä haavaa SAS:lla on Suomessa vajaat 300 työntekijää. Toiset 300 on SAS:n tytäryhtiön Air Botnian palveluksessa. Tänään julkistetut säästösuunnitelmat eivät koske viime vuonna voittoa tehnyttä Air Botniaa.

Yksi osa SAS-ryhmän kuuria ovat palkkojen jäädytyssopimukset, joita yhtiö on tehnyt usean ammattiryhmän kanssa.

SAS-ryhmä onnistui melkein puolittamaan tappionsa viime vuonna, mutta tämä ei riitä. Väki väheni viime vuonna yli 3 000:lla. Kaikkiaan ryhmän palveluksessa on noin 35 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.