Mainos

SAS: Fuusio Finnairin kanssa ei kiinnosta

Lentoyhtiö SAS ei enää suunnittele fuusiota Finnairin kanssa. Yhtiön uuden johdon mukaan asia on nyt haudattu.

Raskaasti tappiollinen SAS varautuu nyt halpalentoyhtiöiden tunkeutumiseen pohjoismaihin. Avainsana yhtiössä on kustannustehokkuus.

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS on pitkään pitänyt yllä huhuja fuusiosta Finnairin kanssa. Nyt tappiota tekevässä yhtiössä puhaltavat uudet tuulet. Suomessa piipahtanut uusi varatoimitusjohtaja katkaisee siivet fuusiohankkeilta, jotka tosin finnair on koko ajan tyrmännytkin. - Emme ole käyneet asiasta mitään keskusteluja Finnairin kanssa. Aikataulussamme ei myöskään ole niistä mitään suunnitelmia, varatoimitusjohtaja Marie Ehrling SAS-yhtiöstä kertoo.

Halpalentoyhtiö Ryanair laajentaa toimintaassa Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Myös muita samalla mallilla toimivia yhtiöitä on tulossa markkinoille. Niitä vastaan yhtiössö hiotaan uutta hinnoittelupolitiikkaa ja samalla yhtiö tähyää yhä enemään Euroopan ja Aasian kasvaville markkinoille.

- SAS:n on tultava markkinoilla paljon kilpailukykyisemmäksi. Meidän on käytävä läpi muutosprosessi voidaksemme tarjota uuden, tehokkaamman konseptin asiakkaillemme, niin että hinta ja laatu vastaavat toisiaan ja käyvät myös kaupaksi, Ehrling kertoo.

(MTV3)


(Seitsemän uutiset 04.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.