Mainos

Sars yleisvaarallisten tartuntatautien joukkoon

Sars-keukokuume lisättiin tänään yleisvaarallisten tartuntatautien luetteloon. Valtioneuvosto päätti asiasta sosiaali- ja terveysministeriön suosituksesta. Muutos astuu voimaan heti huomenna.

Sarsiin sairastunut tai henkilö, jota on syytä perustellusti epäillä taudin kantajaksi, voidaan saattaa hoitoon jopa pakkokeinoin. Samalla eristyksiin joutuva henkilö turvataan tuona aikana ansionmenetyksiltä sataprosenttisesti.
Sarsin lisäämisellä yleisvaarallisten tautien luetteloon halutaan antaa viranomaisille mahdollisuudet rajoittaa taudin leviämistä Suomessa.

Sars on äkillinen ja vakava hengitystieoireyhtymä, jonka aiheuttaa aiemmin tuntematon koronavirus. Sars tarttuu ilmeisesti läheisessä kontaktissa sairastuneeseen. Sarsiin ei ole parantavaa hoitoa, mutta kuolleisuus on pysytellyt vain noin neljässä prosentissa. Sarsin itämisaika on 2-10 vuorokautta ja tauti tarttuu nykykäsityksen mukaan vain oireilevilta.

Sarsiin on tähän mennessä kuollut maailmalla noin 250 ihmistä, heistä suurin osa Kiinassa ja Hongkongissa. Suomessa ei ole tavattu yhtään tautitapausta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.