Mainos

Sars-virusta seurataan tiiviisti

Kaakkois-Aasiassa riehuva keuhkokuume-epidemia aiheuttaa toimenpiteitä myös Suomessa.

Flunssa

Kansanterveyslaitos seuraa tiiviisti kaikkea Sars-keuhkokuumevirukseen liittyvää tutkimusta, eikä vähiten siksi, että suomalaisnaisenkin epäillään sairastuneen kyseiseen tautiin. Tämänpäiväisen The Standard -lehden tieto, että hongkongilaiset lääkärit ovat tunnistaneet viruksen, ehti jo Suomeenkin.

-Olemme tunneittain tilanteen tasalla. Kaikki se tieto, mikä maailmalta kertyy, on välittömästi meidän käytössämme, KTL:n pääjohtaja Jussi Huttunen kertoo. Hongkongilaislääkärien tekemä uusi löytö helpottaa useita ihmisiä tappaneen viruksen hoitoa. Löytö myös vahvistaa, että sairastuneita on hoidettu oikein. Sairastuneen suomalaisnaisen tila on Huttusen mukaan vakaa, eikä nainen ole vaarassa. -Tällä hetkellä näyttää aika todennäköiseltä, että tällä epäillyllä tapauksella ei olisi tätä sairautta, Huttunen kommentoi. -Me tietenkin seuraamme tilannetta hyvin huolellisesti ja olemme tilanteen tasalla sekä muun maailman että kotimaan tapahtumista.

Suomalainen Vietnamista palannut matkailija otettiin maanantaina sairaalaseurantaan ja eristykseen kuumeen ja hengitysoireiden vuoksi. Vastaavia tautiepäilyjä on otettu Euroopassa sairaalaseurantaan esimerkiksi Saksassa, Britanniassa ja Espanjassa. Monet tapaukset ovat osoittautuneet muiksi sairauksiksi.

Sars-taudin oireita ovat muun muassa korkean yli 38 asteen kuumeen lisäksi esimerkiksi yskä, hengenahdistus, keuhkokuume. Tautia on syytä epäillä, jos epidemia-alueella Hongkongissa, Vietnamissa, Singaporessa tai Kiinan Guangdong-maakunnassa matkustaneelle ilmaantuu oireita viikon kuluessa matkan päättymisestä. Maailman terveysjärjestö WHO antoi viikonloppuna varoituksen Itä-Aasiasta leviävästä uudesta taudista. EU eilen tiistaina mahdollisia matkustusrajoituksia, muttei päätynyt niitä esittämään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.