Mainos

Sars romahdutti Finnairin

Finnairin tulos vuoden toiselta neljännekseltä muodostuu selvästi tappiolliseksi. Keskeisimpinä syinä ovat rajusti alentunut kysyntä sekä merkittävästi laskenut hintataso, mikä heikentää kannattavuutta.

Edelleen epävarma maailmantilanne sekä Aasiaa vaivaava sars-epidemia ovat pitäneet lentomatkustuksen viime kuukausina historiallisen alhaalla. Finnair kertoo, että huomenna julkaistavat toukokuun liikennetilastot osoittavat, että matkustajamäärät ovat romahtaneet erityisesti Aasian-liikenteessä, jolla on Finnairin reittiverkostossa keskeinen merkitys.

- Olemme leikanneet tarjontaa pahiten kärsineillä reiteillä, mutta käyttöasteet ovat sopeutuksesta huolimatta heikentyneet edelleen merkittävästi huhti-toukokuussa. Myös sars-epidemian vaikutus osuu juuri toiselle vuosineljännekselle. Nähtävissä ei ole minkäänlaista helpotusta koko kesäkautena, pääjohtaja Keijo Suila toteaa.

Finnair käynnisti keväällä tervehdyttämisohjelman, jolla tavoitellaan 160 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Osana ohjelmaa Finnair-konserni vähentää 1 200 työpaikkaa pääosin kuluvan vuoden aikana.

- Ohjelma välittömien säästöjen ja rakennemuutosten aikaansaamiseksi laadittiin jo ennen sars-epidemian puhkeamista. Säästötarve ei ole ainakaan vähentynyt viime kuukausien aikana. Mikäli uusia ikäviä yllätyksiä ei tule, saattaa kysynnän hidas toipuminen alkaa syksyllä. Koko vuoden tuloksesta tulee joka tapauksessa tappiollinen, Suila toteaa.

(MTV3)

(10.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.