Mainos

"Sars-rokotteen kehittäminen vie vähintään vuoden"

Yhdysvaltain kansanterveyslaitos arvioi, että rokotteen kehittäminen sars-keuhkokuumetta vastaan vie ainakin vuoden.

Tehokkaan rokotteen kehittäminen sars-kuumetta vastaan vie ainakin vuoden, arvioi Yhdysvaltain kansanterveyslaitoksen CDC:n johtaja Julie Gerberding.

-Yritämme työskennellä todella lujasti epidemian hillitsemiseksi, kunnes meillä on käytössämme parempia keinoja, kuten rokote tai lääkkeitä, Gerberding sanoi amerikkalaiselle CBS-televisiokanavalle.

Kiina ilmoitti uusista tapauksista


Kiina on tänään ilmoittanut 161 uudesta sars-keuhkokuumetapauksesta. Kaikkiaan tartuntoja maassa on nyt 2914. Kuolleiden määrää nostettiin seitsemällä, joten yhteensä tautiin menehtynyt Kiinassa 131 ihmistä.

Terveysministeriön eileisen ilmoituksen mukaan pääkaupunki Pekingissä on todettu 113 uutta tapausta. Tähän mennessä tartunnan on kaupungissa saanut jo 990 ihmistä.

Kiina on sulkenut Pekingissä julkisia tiloja sars-epidemian vuoksi. Sulkumääräyksen ovat saaneet kaikki teatterit, elokuvateatterit, internet-kahvilat ja karaokebaarit, kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Myös Hongkong on ilmoittanut uusista sars-tapauksista. Yhteensä 12 ihmistä on kuollut tautiin, mikä nostaa kuolleiden määrän alueella 133:een. Uusia tartuntoja on tilastoitu 16. Kaikkiaan Hongkongissa tartuntoja on todettu 1543. Viimeiset sars-epidemiaan alueella menehtyneet olivat 45-91-vuotiaita. Heistä kahdeksalla oli taustalla krooninen sairaus.

Aasian terveysministerit sopivat matkustajien tarkastuksista

Aasian maiden terveysministerit ovat viikonloppuna sopineet tiukoista ennakkotarkastuksista lentokentillä ja satamissa mahdollisten sars-potilaiden löytämiseksi.

-Luonnos on hyväksytty vain pienten muutosten kera, kertoi Maailman terveysjärjestö WHO:n viranomainen Mark Salter toimittajille eilen Kuala Lumpurissa Malesiassa.

Valmistellun luonnoksen perusteella matkustaminen voidaan kieltää henkilöltä, jonka epäillään sairastuneen sars-kuumeeseen. Myös hänen kanssaan tekemisissä olevat ihmiset voidaan asettaa matkustuskieltoon. Kiinan ja Hongkongin terveysministerien kerrotaan yhtyneen muiden Aasian ministerien näkemykseen asiassa.
Malesian Kuala Lumpurissa ovat koolla kaikkiaan 14 Aasian maiden edustajat. Viikonlopun kokouksen tarkoituksena on pohtia keinoja epidemian nujertamiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.