Mainos

Sars leviää Kanadassa

Sars-epidemia jatkaa leviämistään Kanadassa.

Maan viranomaiset ovat ilmoittaneet 13:ta uudesta tautitapauksesta. Kanadalaisia myös varoitettiin siitä, että epidemia saattaa vaatia vielä lisää uhreja jo kymmenen menehtyneen lisäksi.

Sars-epidemian uskotaan olevan jo yli kahdella ja puolella sadalla kanadalaisella.

Kanada on ainoa Aasian ulkopuolinen maa, jossa on epidemiaan on menehdytty.

Maailman terveysjärjestön WHO:n tilastojen mukaan sarsiin oli tähän päivään mennessä sairastunut 3 234 ihmistä eri puolilla maailmaa. Tauti on surmannut 122 ihmistä. Euroopasta sars-potilaita löytyy eniten Ranskasta, missä 17 ihmisen on todettu sairastuneen tautiin.

Sars-listalle saatiin tänään yksi maa lisää, kun Uusi-Seelanti ilmoitti ensimmäisestä tautiepäilystä.

Sama viruskanta löytyi

Kiinan ja Hongkongin sars-tapausten aiheuttajana pidetään samaa viruskantaa. Hongkongin ja Kiinan terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet, että 19 kiinalaisesta sars-potilaasta eristetty corona-virus on yhtenevä hongkongilaisen viruskannan kanssa.

Viranomaiset eivät toistaiseksi ole kyenneet selvittämään, saiko tartunta-aalto todella alkunsa Kiinasta vai olisiko virus voinut ensin aktivoitua Hongkongissa.

Myös länsimaiset epidemiologit arvioivat, että sars-keuhkokuumeen aiheuttaja saattaa olla uudenlainen muoto tavallisen keuhkokuumeen käynnistävästä corona-viruksesta.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.