Mainos

Sars-keuhkokuumeella uusia uhreja

Kiina, Hongkong ja Kanada ovat jälleen raportoineet uusista sars-kuolemista ja -tartunnoista.

Sars-virus on vaatinut lisää kuolonuhreja Kiinassa ja Hongkongissa. Kiinan terveysministeriö on ilmoittanut yhdestätoista uudesta kuolemantapauksesta. Uusia tautitapauksia on tullut ilmi 176, näistä yli puolet eli 96 on löydetty Pekingistä.

Peking on uusien tapausten myötä noussut maan pahimmaksi sars-alueeksi ohi Guangdongin maakunnan, josta tauti ensimmäisenä lähti liikkeelle viime marraskuussa. Koko Kiinassa sars-tapauksia on nyt löydetty yhteensä 3799. Kuolleita on 181, ja taudista on toipunut 1372 sairastunutta.

Hongkongissa terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet kahdeksasta uudesta kuolonuhrista, uusia tautitapauksia on puolestaan löydetty yksitoista.
Hongkongissa sarsiin on nyt sairastunut 1611 ihmistä, enemmän tapauksia on ainoastaan Kiinassa. Kuolleiden määrä Hongkongissa on kaikkiaan 170, toipuneita on 878.

Viranomaiset: Epidemia saavuttanut huippunsa

Pekingin terveysviraston mukaan sairastumiset ovat nousseet huippuunsa reilu viikko sitten ja tämä vaihe jatkuu vielä jonkin aikaa. Viranomaiset vakuuttavat kuitenkin, että tilanne kaupungissa on vakaa.

Hongkongissa ja Guangdongin maakunnassa todetaan edelleen uusia tapauksia, vaikka sairastumiset ovat vähenemässä. Terveysviranomaiset arvelevat, että epidemian taltuttamiseen menee vielä kauan.

Saksalainen uutistoimisto SID kertoo, että ratapyöräilyn MM-kisat on peruttu sars-epidemian takana. Kisojen piti alkaa Etelä-Kiinan Shenzenissä kesäkuun lopussa.

Myös Kanadassa uusia tapauksia

Myös Kanadan terveysministeriö on ilmoittanut jälleen uusista sars-tapauksista. Tautitapauksia on Kanadassa jo lähes 350. Sars-keuhkokuumeseen on Kanadassa menehtynyt tähän mennessä 23 ihmistä.

Kaikki maan sars-kuolemat ovat tapahtuneet Ontariossa, missä ainakin neljä ihmistä on kriittisessä tilassa. Kanadalaisviranomaiset selvittävät parhaillaan sarsin aiheuttavan viruksen suhdetta muihin taudinaiheuttajiin.

- Olemme vakuuttuneita, että sarsin aiheuttaa korona-virus. Emme kuitenkaan tiedä, mikä on sarsin suhde muihin viruksiin. Tutkimme asiaa parhaillaan ja Kanadalla on tärkeä osa näissä tutkimuksissa, sanoo lääkäri David Heymann Maailman terveysjärjestöstä WHO:sta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.