Mainos

Sars-keuhkokuume leviää Hongkongissa

Hongkongin viranomaiset määräsivät tänään sadat korkean asuinkerrostalon asukkaat karanteeniin sars-keuhkokuumevaaran vuoksi. Karanteenimääräys annettiin sen jälkeen kun yli 120 Kowloon Bay -kaupunginosassa sijaitsevan pilvenpiirtäjän asukkaista oli saanut taudin. Karanteenimääräys saattaa kuitenkin tulla liian myöhään, sillä lehtitietojen mukaan yli 200 perhettä on jo muuttanut pois Amoy Gardens -kerrostalosta sarsin pelossa.

Hongkongin viranomaiset ilmoittivat eilen, että alueella on ilmennyt 60 uutta keuhkokuumetapausta. Kaikkiaan Hongkongissa tautiin on sairastunut 530 ihmistä, joista 13 on kuollut. Hongkong on määrännyt kaikki koulut sulkemaan ovensa viikoksi taudin leviämisen rajoittamiseksi.

Myös Singaporessa ihmisiä on määrätty karanteeniin taudin vuoksi ja koulut on suljettu. Uutistoimistotietojen mukaan Singaporen kirkko on päättänyt, että ehtoollisleipä on annettava ehtoolliselle saapuville ihmisille käteen eikä kielen päälle kuten aiemmin.

Taiwan on ilmoittanut harkitsevansa matkustusyhteyksien rajoittamista Manner-Kiinaan sars-epidemian vuoksi. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan 1 600 ihmistä on sairastunut sarsiin eri puolilla maailmaa. Heistä 57 on kuollut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.