Mainos

Sarkozyn luksusloma joutui arvostelijoiden hampaisiin

Nicolas Sarkozyn piti viettää muutama päivä luostarissa Korsikalla, mutta suunnitelmat vaihtuivat presidentinvaalien jälkeen ylelliseen lomaan Maltalla.

Ranskan tulevan presidentin Nicolas Sarkozyn luksusloma ylellisellä risteilijällä Välimerellä on aiheuttanut varsinaisen myrskyn kotimaassa. Ranskalaislehdet moittivat oikeistolaisen Sarkozyn lomailua kerskailuksi.

Depeche du Midi -lehti arvosteli Sarkozya "ylettömästä ylellisyyden ihannoinnista". Lehti vertasi hänen käytöstään "uusrikkaaseen, joka on juuri saanut päävoiton. Mutta Elysee (presidentinpalatsi) ei ole mikään kansallinen lotto".

Sarkozy aloitti kolmipäiväisen lepolomansa maanantaina, kun hän perheineen astui loistoristeilijään Maltalla. Miljardööriystävänsä 60-metrisen moottorijahdin vuokraaminen maksaisi jopa 200 000 euroa viikolta kiireisimpänä loma-aikana.

Le Figaro-lehti oli ymmällään Sarkozyn lomasuunnitelmien äkkinäisestä muutoksesta. Alun perin hänen piti viettää vapaata Korsikalla.

Myös La Republique du Centre -lehti kiinnitti huomiota suunnitelmien muuttumiseen. "Vetäytyminen luostariin muuttui loistoristeilyksi. Tämä vaihdos muuttaa sunnuntaina annettua mielikuvaa Nicolas Sarkozysta hurmaavana, nöyränä johtajana".

- Antaa mennä, ilkkui puolestaan vasemmistolainen L'Humanite-lehti. - Nyt riittää liikuttavat puheet unohdetuista työläisistä tai Ranskasta, joka nousee aamulla aikaisin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.