Mainos

Sarkozylle ja Brunille syntyi vaalivauva

Ranskan presidenttipari on saanut tyttövauvan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun istuva presidentti saa vauvan Ranskassa.

Synnytys tapahtui eilisillalla noin kello 21 Suomen aikaa. Aiemmin päivällä sairaalassa käynyt presidentti Nicolas Sarkozy oli synnytyksen aikaan Saksassa, jossa hän neuvotteli liittokansleri Angela Merkelin kanssa talouskriisin ratkaisusta ennen ensi sunnuntain EU-huippukokousta.

Molemmille vanhemmille kyseessä on ensimmäinen tytär. 43-vuotiaalla Carla Brunilla on 10-vuotias poika ranskalaisen filosofin kanssa ja Nicolas Sarkozylla kolme poikaa kahdesta aiemmasta avioliitosta.

Elysée-palatsin iloinen perhetapahtuma edeltää sopivasti ensi kevään presidentinvaaleja, ja yleisesti perheenlisää pidetäänkin tarkkaan ajoitettuna vaalivauvana.

Sarkozyn arvellaan yrittävän pehmentää kuvaansa äänestäjien silmissä, mutta yhdeksän viime kuukauden aikana hänen suosionsa on aina vain laskenut.

On yhä vaikeampaa uskoa, että presidentinlinnan vauvalla olisi enää suurta vaikutusta kannatuslukuihin. Kesällä suurilevikkinen Paris-Match -lehti esitteli vauvaa odottavaa presidenttiparia kuhertelemassa Välimeren rannalla, mutta sen jälkeen pariskunta on pitänyt matalaa profiilia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja