Mainos

Sarkozy voitti Tähtien sodan

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy päihitti Tähtien sota -elokuvan maanantai-iltana tv-suosiossa. Pitkähköä presidentin haastattelua seurasi 8,8 miljoonaa television katselijaa, kun Tähtien Sota -elokuvaa seurasi samaan aikaan toiselta kanavalta 4,7 miljoonaa ihmistä.

Ranskan presidentti osallistui paneelikeskusteluun, jossa 11 tavallista ranskalaista veronmaksajaa kertoi elämästään presidentille ja esitti tälle kysymyksiä.

Ohjelmassa nähtiin sopuisa presidentti, joka selvästi oli päättänyt suitsia äkkipikaisuutensa. Sarkozyn kasvoilla oli ymmärtäväinen ilme, kun hän selitti hallituksensa politiikkaa ohjaillen keskustelua samalla itselleen mieluisille urille.

Presidentti Sarkozy lupasi, että ammattiyhdistysten kanssa päästään sopuun eläkeuudistuksesta tämän vuoden aikana. Suurimman osan kaksituntisesta lähetyksestä presidentti käytti panelistien ja tv-yleisön rauhoitteluun ja vakuutteluun, että kaikki kääntyy parhain päin.

-Hänen päätavoitteensa oli luoda uudestaan suhteet ranskalaisiin äänestäjiin, arvioi pitkän linjan poliittinen analyytikko Alain Duhame. Hänen mukaansa panelistien huolet antoivat Ranskasta yrmeän kuvan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.