Mainos

Sarkozy rummutti Ranskan ja Yhdysvaltain ystävyyttä

Sarkozy vakuutti Ranskan tukevan Yhdysvaltain tiukkaa linjaa Iranin ydinohjelman suhteen sekä pitävän ranskalaisjoukot Afganistanissa niin kauan kuin se on tarpeen.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ei säästellyt ylisanoja puhuessaan tänään Yhdysvaltain kongressissa.

Hän kaivoi esiin maiden yhteisiä ponnistuksia aina Amerikan itsenäisyyssotaa ja Normandian maihinnousua myöten, ja saikin kongressin osoittamaan suosiotaan seisaaltaan, vieläpä useaan otteeseen.

- Amerikka voi luottaa Ranskaan. Meillä voi olla erimielisyyksiä, jopa riitoja, kuten monissa perheissäkin on. Vaan vaikeina aikoina ystävät tunnetaan, heitä tuetaan ja autetaan, Sarkozy hehkutti.

Maiden välit tulehtuivat pahoin, kun presidentti Jacques Chirac asettui vastustamaan Irakin sotaa vuonna 2003. Sarkozy puolestaan on pyrkinyt kaikin keinoin paikkaamaan suhteita Atlantin taakse.

Sarkozy vakuuttikin puheessaan Ranskan tukevan Yhdysvaltain tiukkaa linjaa Iranin ydinohjelman suhteen sekä pitävän ranskalaisjoukot Afganistanissa niin kauan kuin se on tarpeen.

Hän myös väläytti haluavansa, että Ranska ottaa jälleen täyden roolin Natossa. Tätä pidettiin vihjeenä siitä, että maa saattaisi palata mukaan Naton sotilaalliseen toimintaan, josta se vetäytyi vuonna 1966.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.