Mainos

Sarkozy: Poliiseja ampuneita rangaistaan

Sunnuntaina alkaneissa nuorisomellakoissa on loukkaantunut ainakin 120 poliisia.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy vannoo, että Pariisin lähiömellakoissa poliiseja ampuneet etsitään ja toimitetaan oikeuden eteen. Ampujia syytetään murhan yrityksestä.

Kiinasta palannut Sarkozy riensi pariisilaissairaalaan tapaamaan vakavasti haavoittunutta poliisia ja isännöi ministerien hätäkokousta.

- Löydämme ampujat. -- Emme siedä tätä, aikanaan tiukkana sisäministerinä tunnettu Sarkozy sanoo.

Sarkozy tapasi myös niiden poikien vanhemmat, joiden kuoleman jälkeen mellakat leimahtivat. Kaksi poikaa sai surmansa sunnuntaina, kun heidän moottoripyöränsä törmäsi poliisiautoon.

Syyttäjän mukaan kyse oli onnettomuudesta, mutta Sarkozy lupasi tutkintatuomarin riippumattoman selvityksen myös poliisin toiminnasta kuolonkolarin jälkeen. Hallitukselta on luvassa tammikuussa myös tukipaketti köyhyydestä ja työttömyydestä kärsiville lähiöille.

Viime yönä jo rauhallisempaa

Pariisissa viime yö oli maanantaita rauhallisempi. Lähiöihin oli komennettu tuhat poliisia, mutta tuhopolttoja sattui silti, ja muutama poliisi sai vammoja kahakoinnissa. Toulousessa taas poltettiin kymmenkunta autoa ja sytytettiin tulipalo kirjastorakennuksessa.

Vaikka Ranska näyttäisi nyt välttyneen vuoden 2005 kaltaisilta suurmellakoilta, poliisi on huolissaan jengien tavasta käyttää ampuma-aseita poliisia vastaan.

Maanantain vastaisena yönä poliiseja ei ollut tarpeeksi taltuttamaan nuorisojengiä Villiers le Belin lähiössä, kertoi aseistautuneen nuorisojoukon piirittämäksi jäänyt poliisi. Kumiluodit loppuivat kesken ja tilanne kävi pelottavaksi, kun jenginuoret ampuivat kovilla.

- Tuntui siltä kuin he tahtoivat tappaa meidät. -- Lapset ampuivat meitä läheltä, ladaten aseitaan uudelleen. -- En ole koskaan nähnyt sellaista, se oli kuin elokuvissa, sanoi poliisimies Francois, joka ei halunnut kertoa sukunimeään. Hän haavoittui käteen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.