Mainos

Sarkozy pelotteli Kreikan ja Espanjan kohtalolla

Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn mukaan Ranskaa odottaa Espanjan tai Kreikan kohtalo, jos häntä ei valita toiselle kaudelle.

Sarkozy julkisti tänään vaaliohjelmansa. Julkistus oli odotettu, sillä presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään jo runsaan kahden viikon kuluttua.

Sarkozy syytti haastajaansa, sosialistien Francois Hollandea siitä, että tämä on luvannut ranskalaisille "kulutusjuhlaa, vaikkei kukaan tiedä, miten se maksettaisiin".

– Espanjalaisten ja kreikkalaisten ystäviemme kokemukset muistuttavat meitä todellisuudesta. Katsokaa, missä tilassa Espanja on seitsemän vuoden sosialistivallan jälkeen, sanoi Sarkozy.

Espanjan valtiovarainministeri myönsi tällä viikolla, että Espanjan tilanne on kriittinen valtionvelan ja työttömyyden takia. Kreikan velkakriisiä on yritetty hoitaa EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tuella.

Sarkozyn mukaan Ranskalla on edessään "historiallinen valinta" hänen vyönkiristystoimiensa ja sosialistien tuhlailun välillä.

Hollande julkisti oman ohjelmansa jo tammikuussa. Hän on pyrkinyt liehittelemään äänestäjiä, jotka eivät hyväksy Sarkozyn säästöohjelmaa.

Hollande veisi toisen kierroksen

Sarkozy on tuoreissa mielipidemittauksissa noussut niukin naukin ohi Hollandesta. Presidentin suosio on kasvanut hänen ilmoitettuaan Ranskan tiukentavan ääri-islamilaisten valvontaa.

Toistaiseksi kaikki mielipidekyselyt ovat kuitenkin osoittaneet, että Hollande päihittäisi Sarkozyn toisella kierroksella toukokuussa.

CSA-instituutin tutkimuksen mukaan Hollande voittaisi Sarkozyn prosentein 54-46, jos vaalit pidettäisiin tänä viikonloppuna. 59 prosenttia Hollanden äänestäjistä tukisi Hollandea, koska hän on "kuka tahansa muu kuin Sarkozy".

Muista ehdokkaista äärivasemmistolainen Jean-Luc Melenchon vie Hollandelta äänestäjiä 15 prosentin kannatuksellaan. Äärioikeiston Marine Le Penin kannatus on 13 prosentissa. Viidentenä kilpailussa tulee keskustan Francois Bayrou.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.